Veteranfly i luften sist Kjeller Flydagen ble arrangert i 2019. Foto: Grzegorz Kozak

Nå blir det flyfest på Kjeller!

Spitfire og Mustang kommer. Kommer du?

Publisert

Søndag 19. juni blir det endelig flydag på Kjeller igjen!

- Det er lagt opp til en sosial og familievennlig søndag ute på flyplassen med spennende flyoppvisninger, mulighet for rundflyging med fly og helikopter og interessante utstillere, skriver arrangøren i en pressemelding.

Mye å glede seg til

Blant årets trekkplastre er de ikoniske jagerflyene Spitfire og Mustang. De vil både være utstilt på bakken og gjøre to oppvisninger. F-16 blir å se i statisk utstilling på bakken, slik at publikum kan komme tett på jagerflyet som har blitt vedlikeholdt og modifisert på Kjeller siden 1980.

Luftforsvarets Flyskole på Bardufoss stiller med oppvisningsteamet Yellow Sparrows, som kommer i sine Saab Safari skolefly.

Tradisjonen tro stiller Kjellers egne veteranfly og akrofly, og mange blir nok glade for et gjensyn med Dakota Norways flotte DC-3. I både den, og i helikopter fra Helitrans AS, blir det mulig å få en luftetur over Romerike i løpet av dagen.

Som vanlig kan publikum besøke en rekke stands på området.

Det er 32. gang det populære arrangementet går av stabelen på Kjeller. Dørene åpner 10, mens flyoppvisningene starter 12. Inngangen er gratis.

Markerer 110 års drift

Arrangementet markerer 110 år med operativ drift av Kjeller flyplass, noe som gjør den til en av verdens aller eldste flyplasser med kontinuerlig drift.

- I en tid hvor Forsvaret er i kontinuerlig endring og har vedtatt at det ikke lenger er behov for Kjeller flyplass etter 2026, jobbes det fortsatt intenst fra Kjeller Flyhistoriske Kulturpark, på vegne av Nordens største og mest unike veteranflymiljø, med å følge opp Mulighetsstudien og politikernes vedtak fra 2020, står det i pressemeldingen.

- Mulighetsstudien er laget på oppdrag fra Lillestrøm kommune for å vurdere muligheten for å bevare flyhistorien gjennom å etablere et historisk veteranflysenter. Et slikt senter vil være en turistattraksjon, der publikum kan oppleve historiske fly i sitt rette element, og hvor kompetanse og kunnskap om flybygging kan videreføres som en del av vår kulturarv. I tillegg til en mengde historiske fly, er Kjeller base for Norges første elektriske fly som også vil bli vist frem på Flydagen.

Powered by Labrador CMS