Duxford Flying Legends

Flying Legends i 2011 fotografert fra en Dragon Rapide. På bakken sees museumsbygninger, samlingen av sivile trafikkfly og ikke minst en meget lang imponerende samling aktive warbirds som er klare for ettermiddagens airshow. Dakota Norways DC-3 skimtes øverst til venstre. Foto: Jonas Svenstrup

Ikke flere Flying Legends på Duxford

Imperial War Museum Duxford tett ved Cambridge i England og The Fighter Collection, som holder til på flyplassen med sin samling av warbirds og restaureringsarbeid, har tilsynelatende ikke kunne blitt enige om prisen for å holde Flying Legends på Duxford

Publisert

Når man gikk omkring og trodde at 2020 ikke kunne bli verre – så skjer det likevel.

Imperial War Museum Duxford tett ved Cambridge i England og The Fighter Collection, som holder til på flyplassen med sin samling av warbirds og restaureringsarbeid, har tilsynelatende ikke kunne blitt enige om prisen for å holde dette imponerende warbirds-treffet som så mange fra hele verden strømmer til hver sommer for å se.

Korona-avlyst i 2020 - avlyst på Duxford i 2021

I år har det vært korona-avlyst, og neste år skal det altså ikke holdes på Duxford. Imperial War Museum Duxford sier i en pressemelding blant annet at organisasjonen som konsekvens av korona-krisen ”må maksimere inntektene for å fortsette være finansielt stabil”

Nick Grey fra The Fighter Collection – bekrefter med tungt hjerte at 2019 ”var det siste Flying Legends med våre venner på Imperial War Museum Duxford. Vi håper oppriktig at vårt team vil finne et annet sted som vil ønske det ikoniske stevne velkommen”

 Enestående begivenhet

Kombinasjonen av et stort warbirds-flyshow og de imponerende museer på Duxford har gjort Flying Legends til en enestående begivenhet hvert år. Imperial War Museum har også avholdt egne fine airshows hvert år, og vil fortsette med det. Det virker imidlertid veldig trist at de to partene ikke kunne finne en løsning for Flying Legends. Man må nesten si at vi trenger en omkamp – prøv igjen!

Powered by Labrador CMS