EAA AirVenture:

VERDENS STØRSTE: EAA AirVenture startet i går. Bildet er tatt forrige gang arrangementet ble avholdt, i 2019. Foto: Lise Grønskar

Verdens største allmennflyfeiring er i gang

... Og ikke bare i virtuell versjon denne gangen.

Publisert Sist oppdatert

Etter over ett år der det mest av arrangementer har blitt avlyst som følge av Covid 19, har det vært knyttet stor spenning til hvorvidt verdens største allmennflyfeiring, EAA AirVenture i Oshkosh, USA, ville gå av stabelen som planlagt.

Høydepunkt på rekke og rad

I går, 26. juli, var enhver tvil borte: EAA AirVenture er i gang! Det er ikke munnbindforbud, men det er anbefalt å bruke det dersom man ikke er vaksinert. I tillegg opplyser arrangøren at de har gjort flere tiltak for å legge til rette for avstand mellom publikum.

Blant høydepunktene i år blir både flyoppvisninger og utstillinger knyttet til at det er 75 (+1) år siden andre verdens krig endte. 

Det er også knyttet stor spenning til U.S. Air Force Special Operations Command (AFSOC), som stiller med både fly og personell. I tillegg vil det som vanlig bli daglige oppvisninger med noen av verdens fremst luftsportsutøvere. 

Det vil også bli innslag som er påvirket av den merkelige pandemitiden vi forhåpentligvis er i ferd med å legge bak oss. Blant annet vil det flygende sykehuset, Orbis flying hospital, ta turen i en hyllest til verdens helsearbeidere. UPS kommer med en 747, som har vært benyttet til å levere vaksiner. 

Sjekk ut NOTAM

VERDENS TRAVLESTE FLYPLASS (DENNE UKEN): Wittman Regional Airport, Oshkosh, Wisconsin. Foto: Lise Grønskar.

Normalt tiltrekker EAA AirVenture så mange som 600 000 publikummere. Mange av dem kommer naturligvis luftveien.

Selv om det er ventet færre gjester til Oshkosh i år enn normalt, betyr det neppe at flygelederne kan hvile på lauvbærene. Lurer du på hvordan NOTAM ser ut når man skal fly til verdens travleste flyplass (akkurat nå?). Da kan du kose deg med disse 32 sidene

Normalt kan man vente opp mot 10 000 landinger i løpet av uken arrangementet varer. 

Det er rimelig å anta at få nordmenn tar turen til Oshkosh i år, men neste års datoer er allerede klare. Det er bare å sette av 25. til 31. juli 2022 og 23. til 30. juli 2023! 

P.S. Les mer om "Verdens travleste flytårn" HER. Og HER kan du se opptak av gårsdagens flyshow.

Powered by Labrador CMS