Fuel-priser:

Even Glemmestad har utviklet en webapp som gir oversikt over fuelpriser. Han flyr selv en Cirrus SR22. Foto: Privat
Even Glemmestad har utviklet en webapp som gir oversikt over fuelpriser. Han flyr selv en Cirrus SR22. Foto: Privat

Gratis webapp skal gjøre det lettere å se hvor det er rimeligst å fylle tanken

Even Glemmestad har utviklet en webapp som gir oversikt over fuelprisene før du fyller.

Publisert Sist oppdatert

 Flynytt satte nylig søkelys på utfordringene knyttet til fuelpriser i Norge. Ett av problemene er at man ofte verken vet pris eller hvilken leverandør man kjøper av før man fyller.

En av personene som leste artikkelen er Even Glemmestad. Han er en løsningsarkitekt, som også liker å fly langturer med Cirrus SR22 fra Kjeller. Han følte umiddelbart at dette samsvarte med hans egne erfaringer.

Nå har han utviklet en gratis webapp (en nettside som er optimalisert for å vises på mobiltelefon, journ.anm) som skal vise fuelpriser fra AFSN (tidligere Shell) og Air BP.

- Den heter Airfee.io og finnes også i PC-versjon. I første omgang er den ment å kunne gi prisen før man fyller, slik at man har informasjon til å velge å fylle fullt før avgang eller heller fylle på destinasjonen. I tillegg er det prisforskjellen mellom Norge og Sverige som jeg mente gjerne kunne frem i lyset, sier han.

Kan spare penger

Glemmestad demonstrerte webappen for Oslo Flyveklubb like etter påske og allerede må den sies å være brukervennlig.

    Slik ser webappen ut. Foto: Even Glemmestad.
    Slik ser webappen ut. Foto: Even Glemmestad.

Saken er at flere tankanlegg i landet benyttes av begge leverandørene, men prisen er forskjellig. Den prisen du belastes, skjer avhengig av hvilket carnet (kort) du trekker.

Dersom du på forhånd vet at for eksempel AFSN er billigere enn Air BP på Flesland, kan du spare penger på å bruke AFSNs kort.

- Målet er å etter hvert ha oversikt over fuelpriser fra flere leverandører over hele Europa, inkludert private leverandører dersom prisene publiseres online på en eller annen måte. Prisene oppdateres automatisk hver gang leverandørene publiserer en ny prisliste, alt går automatisk, fortsetter Glemmestad.

I appen listes både Avgas, Jet A-1 og UL91 på 50 av de viktigste norske flyplassene opp. 

Vil også inkludere landingsavgifter

Slik finner du Airfee

Airfee er en såkalt webapp, altså en nettside som er optimalisert for å vises på mobiltelefon.

Du finner den ved å gå inn på www.airfee.io fra din mobil eller datamaskin.

Glemmestad har store planer om å videreutvikle appen.

- Det vil komme et kart om ikke lenge, og jeg ønsker også å få lettere tilgang til landingsavgifter og eventuelt FBO-priser (handling), slik at man lett kan ta dette med i planleggingen.

Ved hjelp av Airfee.io vil man kunne se regionale prisforskjeller, og prisforskjeller mellom leverandører på en og samme flyplass. Appen tar også hensyn til hvor du til enhver tid befinner deg, og viser de nærmeste flyplassene først. På denne måten kan man kjapt se hvor det lønner seg å fylle.

Flygeren og IT-mannen Glemmestad håper mane vil ta appen i bruk og er takknemlig for tilbakemeldinger. Han utvikler selv tjenesten, som er gratis, og som han sier:

- Så får vi litt press på fuel-leverandørene.

Powered by Labrador CMS