Kjeller flyplass:

HOLDT APPELL: - Hvis flystripen legges død, vil et unikt kulturminne gå tapt for alltid. Vi har bare en sjanse. Derfor kjære alle sammen, må vi ta vare på flyplassen slik at også fremtidens generasjoner kan bli inspirert og få oppleve den flygende kulturhistorien her på Kjeller, sa leder for Kjeller flyhistoriske kulturpark, Finn Terje Skyrud, under appellen på Kjeller flyplass..

- En tydelig markering fra folk flest

Lederen for Kjeller flyhistoriske kulturpark, Finn Terje Skyrud, er både glad og rørt etter gårsdagens markering.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er optimist!

Det sier en fornøyd leder for Kjeller flyhistoriske kulturpark når Flynytt snakker med ham dagen etter folkeaksjonen på Kjeller, der 2000 oppmøtte slo ring runder flyplassen.

- En tydelig markering

Finn Terje Skyrud bruker ord som "glad" og "rørt" når han snakker om gårsdagens markering.

- Det var en tydelig markering fra folk flest. Vi har også gjennomført en spørreundersøkelse som viser formidabel støtte for å ta vare på flystripen med fly i luften, sier han.

I utgangspunktet var han trodd at 1000 personer ville tilbringe søndagen sin med å stå skulder ved skulder i en stor sirkel rundt rullebanen.

- Og så kom det over det dobbelte! Jeg er overveldet over oppmøtet. Vi føler folkets støtte i ryggen. Oppmøtet viser hvor viktig nærmiljøet synes at det er å ta vare på flyplassen sin. Jeg synes det er et spørsmål som ofte blir glemt av kritikerne og de som vil bygge ned Kjeller. Det er mange som bor i kommunen allerede, vi må også spørre hva de vil ha, fortsetter han.

Seminar i morgen

Skyrud forteller at alle som ønsker å bevare Kjeller flyplass går spennende tider i møte. I morgen arrangeres det et seminar om den fremtidige utviklingen av Kjeller flyplassområde i Lillestrøm kultursenter . I tillegg til flere innlegg blir det debatt med grunneiere, flymiljøet, riksantikvaren og kommunen.

I november skal kommunestyret i Lillestrøm kommune avgjøre flyplassens fremtid. Samtidig holder Riksantikvaren på med en fredningsprosess, der rullebanen er blant det som vurderes fredet.

- Jeg er veldig spent på hva de legger frem, sier Skyrud, som har følgende appell:

- Ring en venn! Ring alle som kjenner noen som har noe de skulle salg. Det er viktig å bevare Kjeller flyplass og flyhistorien for fremtiden.

Powered by Labrador CMS