Extra 330LE

SATTE NY REKORD: Akroflyger og flydesigner Walter Extra satte i november verdensrekord da det elektriske flyet Extra 330 LE brukte fire minutter og 22 sekunder på å stige til 3000 meter.

Walter Extra med ny verdensrekord for elektriske fly

Den tyske akroflygeren kuttet den forrige rekorden med over minuttet, da han steg til 3000 meter på fire minutter og 22 sekunder.

Publisert Sist oppdatert

Akroflyger og flydesigner Walter Extra har satt ny verdensrekord. I det elektriske flyet Extra 330LE brukte han bare fire minutter og 22 sekunder på å stige til 3000 meter, skriver Aerokurier.

Barberte gammel rekord med over minuttet

Verdensrekorden ble satt i Dinslaken, vest i Tyskland. Flyet, som har en vekt på i underkant av 1000 kilo, steg med 11, 5 meter i sekundet. 

Dermed kuttet Walter Extra den forrige rekorden, satt av amerikanske William M. Yates tre år tidligere, med ett minutt og ti sekunder.

Rekorden, som faller inn under kategorien elektriske fly under 1000 kilo, er godkjent av  den internasjonale luftsportorganisasjonen FAI. 

ATTRAKSJON: Extra 330LE var blant nyhetene som ble vist frem under Aero 2016 i Friedrichshafen.

Motor på 50 kilo 

Extra 330LE var blant de store nyhetene under Aero 2016 i april. Tre måneder senere var maskinen i luften for første gang. 

Flyet er paret med Siemens' elektromotor, som veier 50 kg og kan levere 260 kW. Propellturtallet er på 2.250 rpm.

Maskinen er syv og en halv meter lang, og har et vingespenn på åtte meter.

Vil utvikle kommersielle hybridfly

Både Siemens og Extra har tidligere gitt uttrykk for at de har store forventninger til kombinasjonen akro og elektro, noe som kan gi helt nye forutsetninger for det stadig mer populære akrosegmentet.

Siemens ønsker nå å ta med den nye teknologien inn i samarbeidet med Airbus. Med utgangspunkt i rekordmotoren er planen å utvikle hybridfly til bruk på regionale flyvninger. 

- Innen 2030 forventer vi de første maskinene med rundt 1000 kilometers rekkevidde, som kan frakte 100 passasjerer, sier  Siemens' flydivisjon Frank Anton, ifølge Aerokurier. 

Les mer: Akroflyger og flydesigner Walter Extra går elektrisk

 

Powered by Labrador CMS