Koronaviruset:

Torp lufthavn får økonomisk krisepakke

- I over 20 år har vi stått på egne ben, men nå taper vi opp mot 20 millioner kroner i måneden.

HARDT RAMMET: Torp Lufthavn Sandefjord er hardt rammet av koronaviruset.
HARDT RAMMET: Torp Lufthavn Sandefjord er hardt rammet av koronaviruset. (Foto: Wikimedia Commons)

Det er klart etter at en enstemmig transportkomite på Stortinget ber regjeringen kompensere for inntektsbortfallet flyplassen har hatt som følge av koronaviruset, melder nrk.no.

Flyplassen var ikke inkludert i den økonomiske krisepakken som de statlige flyplassene har fått tidligere. Dermed lå det an til at åtte til ti flygeledere måtte permitteres som følge av korona-situasjonen.

– Taper mye

Nøyaktig sum har ikke komiteen satt ennå, men det skal dreie seg om flere titalls millioner.

Hos Torp flyplass er det lettelse over lovnaden om økonomisk hjelp.

– Vi er i en ekstremt vanskelig situasjon, der vi har mistet store inntekter. At staten, som ga fem milliarder til sine egne flyplasser, nå også gir til private, synes vi er veldig hyggelig. Dette er veldig gledelige nyheter, sier markedssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen, til nrk.no.

- I over 20 år har vi stått på egne ben, men nå taper vi opp mot 20 millioner kroner i måneden. Og vi kommer også til å tape mye fremover, sier hun.

Totalt kan det bli et underskudd på 170 millioner kroner i år. 

Ifølge NTB varierer antall  passasjerer fra 20–30 daglig på det dårligste til rundt 100 på gode dager. Inntektene har falt til mellom 3 og 5 prosent av det normale. Hele 99 prosent av utenlandstrafikken har falt bort.

Rammer GA-trafikken

GA-trafikken, som for det aller meste utøves av tre flyskoler med tilsammen 500 elever, samt Sandefjord flyklubb, inkludert flyklubbens brannvakt-fly, har ligget an til å bli hardt rammet av permitteringene på Torp.

Det er fortsatt ikke kjent hvordan den økonomiske støtten vil påvirke flyskolene og privatflygerne som holder til på Torp. 

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Duxford Flying Legends

Ikke flere Flying Legends på Duxford

Imperial War Museum Duxford tett ved Cambridge i England og The Fighter Collection, som holder til på flyplassen med sin samling av warbirds og restaureringsarbeid, har tilsynelatende ikke kunne blitt enige om prisen for å holde Flying Legends på Duxford Les hele saken

Nyheter fra AVweb

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen