OPPVISNINGSFLYGING:

NØDLANDET: En Mustang måtte nødlande under Flying Legends i Duxford på søndag.

P-51 Mustang måtte nødlande under Flying Legends

Piloten kom uskadet fra hendelsen.

Publisert Sist oppdatert

(DUXFORD): Stemningen endret seg raskt fra begeistring til dørgende stillhet da en P-51 Mustang plutselig mistet høyde og ikke nådde tilbake til rullebanen under en oppvisning på Duxford i ettermiddag.

Flymaskinen "Miss Velma", som var med i formasjonen Balbo sammen med 18 andre veteranfly, lå på base leg da den ikke greide svingen inn mot rullebanen og forsvant bak en av hangarene på området.

Landet i en åker

I ÅKEREN: Mustangen foretok en vellykket nødlanding i en kornåker ikke langt fra rullebanen.

Speakeren opplyste at det var inntruffet en hendelse, som medførte at området midlertidig ble stengt for inn- og utferdsel. 

HER GÅR DET GALT: Mustangen rekker ikke tilbake til rullebanen og forsvinner bak en hangar i lav høyde.

Cirka tyve minutter senere kom beskjeden om at piloten hadde utført en vellykket nødlanding. Et lettelsens sukk gikk gjennom publikum, som brøt ut i spontan applaus. 

- Vi kan bekrefte at en P-51 Mustang utførte en nødlanding i en åker i nærheten av Duxford under Flying Legends Airshow på søndag, opplyser arrangøren i en pressemelding. 

FORMASJON: Her flyr Mustangen i Balboa-formasjonen minutter før den måtte foreta en nødlanding.

- Piloten er i god behold

De skriver videre at brann-og redningsetaten rykket ut til stedet og sørget for at flyet ble sikret.

- Piloten er i god behold og ingen andre personer var involvert i hendelsen. 

Flyet hadde store problemer med motoren i forkant av nødlandingen.

Flynytt får opplyst fra Flying Legends talskvinne at de ennå ikke kan si noe om skadene på flyet.

Bilder viser at flyet ligger dypt i en kornåker, og det ser ut til å være rimelig inntakt. 

UTEN CANOPY: P-51B Mustangen "Berlin Express" mistet canopy under flyging på Duxford.

Det er likevel ventet at det vil ta tid å få fikset maskinen. 

SKADER: Flyet "Berlin Express" fikk betydelige skader i halepartiet som ble truffet av deler fra canopyen som gikk i oppløsning.

"Berlin Express" mistet canopy

LEGENDE: Flyet "Berlin Express" sikret seg legendestatus da det fløy under Eiffeltårnet under et angrep i 1944. Her er det omgitt av statister på Duxford.

Også på lørdag var en Mustang involvert i en hendelse på Duxford. Maskinen "Berlin Express" mistet canopyen, som eksploderte i luften.

Ifølge et øyenvitne kom det et noe som minnet om et lysglimt da canopyen gikk i oppløsning. Piloten landet trygt på rullebanen like etter.

Deler traff haleflaten og halefinnen og forårsaket så store skader at flyet ikke kunne delta på søndagens oppvisningsflyging.

Maskinen, en P-51B Mustang som ble fløyet inn fra USA, er malt i samme farger som flyet den amerikanske legenden Bill Overstreets fly. Han sikret seg evig berømmelse da han fløy under Eiffeltårnet i forbindelse med at han skjøt ned en Messerschmitt ME-109 i 1944.

Les også: Storslått folkefest i Duxford med tre norske piloter i sving

HENTET UT: Flyet er nå hentet ut av åkeren. Planen er å få fikset skadene, men det er ventet at det vil ta tid å få maskinen luftdyktig igjen.

Update søndag kveld: Mustangen er nå hentet ut av åkeren. Flyet skal blant annet ha fått betydelige skader på den ene vingen, understellet og propellen. Planen er å reparere flyet, men det er ventet at det vil ta tid før maskinen er tilbake i luften.

Powered by Labrador CMS