enno:

VIL HA GA: Notodden flyplass ser gjerne at mange allmennflygere tar turen.

Notodden flyplass ønsker å være mer tilgjengelig for GA

Senker prisene for allmennfly og fjerner parkeringsgebyret.

Publisert Sist oppdatert

Like før jul kom den hyggelige beskjeden om at den nedleggelsestruede flyplassen på Notodden var reddet.

Les mer: Notodden flyplass er reddet

Nå kommer det nok en hyggelig beskjed til allmennflymiljøet: På flyplassens nettsider skriver de at de ønsker å støtte småflymiljøet og være mer tilgjengelig for GA.

- Vi har gjort endringer i takstregulativet og senket prisene for småfly med startvekt inntil 2000 kg som skal fly på Notodden Flyplass, står det å lese.

Prisene for årskort er også endret og flyplassen har fjernet parkeringsgebyret.

Vil være flerbruksplass

I tillegg til ruteflyvningene mellom Notodden og Bergen, er det i dag utstrakt sjøfly-, seilfly- og modellflyaktivitet på Notodden. 

Da Flynytt pratet med flyplassjef Dag Flåterud i desember var han tydelig på at Notodden skal være plass til et yrende allmennflymiljø.

- Vi vil være en flerbruksplass med rutetrafikk. Vi har lyst til å være til stede for GA-trafikken og luftsportmiljøet. Vi ønsker å fortsette å utvikle det gode samarbeidet med aktørene på flyplassen. Det er en kjerneverdi for å kunne satse videre, sa han.  

Les også: Sjøflyskoling på Notodden

REDDET: Notodden flyplass risikerte nedleggelse, men saken tok en helt ny vending da Krf, V, H og Frp i statsbudsjettet ble enige om å bevilge 8,2 millioner kroner ekstra til driften av flyplassen i 2017.
Powered by Labrador CMS