Vil legge ned Andøya flystasjon i 2023

- Kampen er ennå ikke tapt.

LEGGES NED I 2023: Andøya Flystasjon.
LEGGES NED I 2023: Andøya Flystasjon. (Bilde: / Forsvaret)

Tirsdag ettermiddag ble det klart at Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet avviser en delt løsning mellom flystasjonene på Andøya og Evenes. Det betyr at Andøya flystasjon legges ned fra 2023, melder Bladet Vesterålen.

LES MER: Forsvarets Orion-fly har stått på bakken siden torsdag

- Ikke tapt kampen ennå

Venstre-leder Trine Skei Grande sier i en pressemelding at spørsmålet om Evenes og Andøya har vært svært viktig for partiet i forhandlingene.

Venstre-lederen er tydelig på at kampen ennå ikke er tapt.

– Tallgrunnlaget fra regjeringen har vært altfor dårlig til å ta en potensielt kritisk avgjørelse om å legge ned basen på Andøya. Likevel går de tre største partiene sammen om å avvikle Andøya i langtidsplanen, sier Grande i pressemeldingen.

Hun forteller at sentrumspartiene Venstre, KrF og Senterpartiet vil gå sammen om en alternativ langtidsplan i Stortingsbehandlingen, og at dette blir en viktig sak i valgkampen til neste år.

Nye fly til Evenes

Heller ikke ordfører i Andøy kommune, Jonni Solsvik, har planer om å kaste inn håndkleet ennå.

- Dette betyr ikke at kampen om Andøya flystasjon er over. Hullene i tallmaterialet vil vise seg i tiden som kommer, og jeg regner med at tallene man har lagt til grunn skal ha innflytelse for det som skjer fremover, sier han til Bladet Vesterålen.

Ifølge VG er planen at Andøya legges ned når dagens maritime overvåkningsfly skal pensjoneres om seks-syv år. De blir da erstattet med nye fly som skal stasjoneres på Evenes.

Regjeringen har fått flertall både for en langtidsplan og for budsjettøkningen neste år, som skal gå til økt innsats i Heimevernet og Hæren. Forliket sikrer finansieringen av nye kampfly, ubåter og maritime overvåkningsfly, som da blir stasjonert på Evenes.

Det er anslått at en nedleggelse av Andøya flystasjon vil føre til at kommunen over tid vil miste 1000 av sine 5000 innbyggere. 

Flynytt følger saken.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Skapte full nasjonaldagsstemning ved ankomsten

Her er den: Widerøes verdenspremiere!

Det var en stor dag på Flesland i går da Widerøes første Embraer 190-E2 landet. Selskapet blir lanseringskunde for flytypen og dermed historisk. Vi har vært så heldige å få herlige bilder av nykomlingen. Les hele saken

Nyheter fra AVweb

Aero: Piper Announces Diesel Seminole

<p>As Piper rides a wave of trainer aircraft demand, it announced at Aero in Friedrichshafen, Germany, that it will...

Former Navy Pilot Praised For Handling Of Southwest Emergency

<p>Southwest Airlines captain Tammie Jo Shults, 56, is being hailed as a hero for her deft and calm handling of an...

UPDATED: One Killed When 737 Engine Fails

<p>UPDATED: A female passenger was killed when an engine failed in flight aboard a Southwest Airlines 737 en route...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen