Vil legge ned Andøya flystasjon i 2023

- Kampen er ennå ikke tapt.

LEGGES NED I 2023: Andøya Flystasjon.
LEGGES NED I 2023: Andøya Flystasjon. (Bilde: / Forsvaret)

Tirsdag ettermiddag ble det klart at Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet avviser en delt løsning mellom flystasjonene på Andøya og Evenes. Det betyr at Andøya flystasjon legges ned fra 2023, melder Bladet Vesterålen.

LES MER: Forsvarets Orion-fly har stått på bakken siden torsdag

- Ikke tapt kampen ennå

Venstre-leder Trine Skei Grande sier i en pressemelding at spørsmålet om Evenes og Andøya har vært svært viktig for partiet i forhandlingene.

Venstre-lederen er tydelig på at kampen ennå ikke er tapt.

– Tallgrunnlaget fra regjeringen har vært altfor dårlig til å ta en potensielt kritisk avgjørelse om å legge ned basen på Andøya. Likevel går de tre største partiene sammen om å avvikle Andøya i langtidsplanen, sier Grande i pressemeldingen.

Hun forteller at sentrumspartiene Venstre, KrF og Senterpartiet vil gå sammen om en alternativ langtidsplan i Stortingsbehandlingen, og at dette blir en viktig sak i valgkampen til neste år.

Nye fly til Evenes

Heller ikke ordfører i Andøy kommune, Jonni Solsvik, har planer om å kaste inn håndkleet ennå.

- Dette betyr ikke at kampen om Andøya flystasjon er over. Hullene i tallmaterialet vil vise seg i tiden som kommer, og jeg regner med at tallene man har lagt til grunn skal ha innflytelse for det som skjer fremover, sier han til Bladet Vesterålen.

Ifølge VG er planen at Andøya legges ned når dagens maritime overvåkningsfly skal pensjoneres om seks-syv år. De blir da erstattet med nye fly som skal stasjoneres på Evenes.

Regjeringen har fått flertall både for en langtidsplan og for budsjettøkningen neste år, som skal gå til økt innsats i Heimevernet og Hæren. Forliket sikrer finansieringen av nye kampfly, ubåter og maritime overvåkningsfly, som da blir stasjonert på Evenes.

Det er anslått at en nedleggelse av Andøya flystasjon vil føre til at kommunen over tid vil miste 1000 av sine 5000 innbyggere. 

Flynytt følger saken.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

Flight Planning For Jets: iPreflight Genesis

In the jet world, it's all about crunching runway performance numbers and the logical way to do it is with a...

Conklin & de Decker Relaunches Aircraft Comparison Products

Aviation research and consulting firm Conklin & de Decker introduced what the company is calling a “complete...

Top Letters And Comments, October 19, 2018

This week's letters brought comments from readers about the F-22 Raptors wrecked by Hurricane Michael, TFRs around...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen