TIL NOTODDEN?: Widerøe snuser på ruteflyvninger til og fra Notodden med oppstart i april 2024. Foto: Widerøe

Widerøe har inngått intensjonsavtale med Notodden lufthavn

- Kan bli en spennende mulighet i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Widerøe har inngått en intensjonsavtale med Notodden lufthavn om å starte flyvninger der fra april 2024.

Må få terminalbygning

- I avtalen står det at det avhenger av vår kapasitet, og at vi forventer avklaring av anbudet på høsten 2023, bekrefter kommunikasjonsrådgiver i Widerøe, Lina Lindegaard Carlsen, til Flynytt.

Hun forteller videre at Widerøe velger å gjøre dette fordi Notodden lufthavn har et interessant nedslagsfelt. Ruten som er aktuell er Notodden-Bergen.

Det er likevel noen ting som må plass før man kan se Widerøes maskiner lande på Notodden.

- Lufthavnen må ha en terminal dersom en rute skal bli en realitet. Dersom dette kommer på plass, og vi ser at vi har tilgjengelige fly – og at markedet er godt, kan dette bli en spennende mulighet i 2024, sier Carlsen.

- Høyaktuell for bruk av «grønne fly»

Flyplassjef ved Notodden lufthavn, Dag Flåterud, skriver i en pressemelding at et rutetilbud fra Widerøe vil være et etterlengtet og effektivt reisealternativ for næringslivet og innbyggere som skal over til Vestlandet.

- Strekningen vil også være høyaktuell for bruk av «grønne fly», når disse om noen år kan tas i bruk kommersielt, skriver han, og fortsetter:

- Etablering av rutetilbudet vil være med på å sikre eksisterende arbeidsplasser i regionen. Det vil være en katalysator for videre utvikling og vekst, spesielt innenfor regionens tradisjonsrike teknologi- og industrinæring,som i stor grad har sitt marked utenlands. Flyruten vil også gjøre det enklere og rasker for turister å besøke vår region.

Frem til vinteren 2019 var det en fast rute mellom Notodden og Bergen.

Notodden lufthavn opplyser på sine nettsider at høsten 2020 skulle en ny aktør startet opp med rutetrafikk til Bergen, men at «dette ble utsatt inntil passasjertrafikken nasjonalt viser tegn til normalisering».
Powered by Labrador CMS