Fremtidens luftfart:

Aeromobil er et spennende navn i bilflymiljøet. Grafikk: Aeromobil

Vil lage flybil med fire seter

Ønsker å utnytte eksisterende infrastruktur for både biler og fly.

Publisert Sist oppdatert

dfSelskapet AeroMobil har offentliggjort at de utvider flybil-familien med nok en modell: Fireseteren AM Next.

Fra bil til fly på tre minutter

Det nye fartøyet har sitt utgangspunkt i AM4.0, en luksuriøs flygende bil med to seter. Denne skal ifølge Aeromobil ha en toppfart på 160 kilometer i timen som bil, mens marsjfarten som fly er på 260 kilometer i timen.

Flyet trenger henholdsvis 400 og 300 meter for å ta av og lande. Aeromobil har en rekkevidde på 740 km som fly og 1000 kilometer som bil.

Med fullt utslåtte vinger er vingespennet 8,8 meter, mens lengden er 6,1 meter. Å skifte fra bil til fly skal ta om lag tre minutter.

– Aeromobil vil på en utmerket måte utnytte eksisterende infrastruktur for både biler og fly, og åpner døra til virkelige dør-til-dør-reiser, har selskapet tidligere uttalt, ifølge Teknisk Ukeblad.

Drar på turné

Ifølge selskapet har toseteren gjennomført mer enn 10,000 timers testflyging, medregnet både flyging i simulator og i luften. Den er laget i totalt fem utgaver, der hybrid-modellen som nå testes er Aeromobil 4.0.

Hva gjelder den planlagte fireseterens ytelser, har Aermobil så langt valgt å holde kortene tett til brystet. Ifølge dem er dette den første flygende bilen med fire seter. I forbindelse med lanseringen av AM Next, planlegger Aeromobil å ta med seg AM4.0 på en turné i USA, der potensielle kunder og andre nysgjerrige vil få mer informasjon om prosjektet.

Powered by Labrador CMS