Hæverk, grisekjøring, Starmoen. Tidlig sommer 2024.
HÆRVERK PÅ STARMOEN: Ti minutter med tullekjøring = flere dager med arbeid og store kostnader. Hendelsene er politianmeldt.

Vandalisme på Starmoen: - Kan i verste fall gi store skader på både fly og piloter

Saken er politianmeldt, og flyplassledelsen har mottatt et konkret tips om hvem som kan være gjerningsmann

Publisert Sist oppdatert

Ved et par tilfeller denne våren har deler av den store gressbanen på Ole Reistad Senter blitt ødelagt av at noen har vært inne på flyplassområdet med bil og sladdet i åttetall i områder som brukes til avganger og landinger.

Farlige dype spor 

- Hjulsporene har vært opptil 15-20 centimeter dype, og det kan i verste fall gi store og alvorlige skader på både fly og piloter hvis man skulle treffe sporene, sier  daglig leder på flyplassen, Steinar Øksenholt  Øksenholt, til Flynytt.

FARLIG: Vandalisme som dette kan i verste fall gi store og alvorlige skader på både piloter og fly.

Saken er politianmeldt, og flyplassledelsen har mottatt et konkret tips om hvem som kan være gjerningsmann. Tipset blir sendt videre til politiet. 

- Problemet startet for noen år siden, da det ble sladdet på det asfalterte parkeringsområdet vårt etter at den første snøen hadde lagt seg. Da var vår frykt først og fremst at kjøretøyene, ATV-er eller hva det kan ha vært, skulle ramme hangarer eller andre bygninger.

Tar tid å reparere 

Øksenholt sier at hjulsporene tyder på at det denne våren har vært kjørt med bil i det området som brukes til avganger og landinger. 

- Det er mye sand-jord i området vårt, og det tar tid før grunnen setter seg når vi tromler og sår nytt gress, sier han. 

Totalt er det et område på 160 ganger 500 meter som er blitt reparert etter bil-herjingen som har foregått.

Øksenholt sier at det pågående NM i seilflyging etter alt å dømme vil avvikles som planlagt.

Foto-overvåkning 

- Finnes det videoovervåkning ? 

- Ikke video, men vi har bilder som tas på tidsintervaller. Dette har likevel ikke gitt oss gode nok resultater, men vi har brukt lokale presse og sosiale medier og har faktisk fått konkrete tips som følge av dette, sier Øksenholt.

Flyplassområdet er behørig skiltet med advarsel om at det nettopp er flyplass der, men enkle avsperringer er likevel brutt opp av den eller de som har utført hærverket.

Powered by Labrador CMS