Jone Ravnås Mathisen i Ungdomskomiteen i Norges Luftsportforbund håper flere unge vil oppsøke luftsportsmiljøet. Foto: Privat
Jone Ravnås Mathisen i Ungdomskomiteen i Norges Luftsportforbund håper flere unge vil oppsøke luftsportsmiljøet. Foto: Privat

Ungdomsutvalget vil ha dine blinkskudd!

- Det finnes en luftsportsgren for alle, oppfordrer Jone Ravnås Mathisen i Ungdomskomiteen.

Publisert

Visste du at det finnes en gjeng dedikerte ungdommer som jobber aktivt for at enda flere skal oppdage luftsportens gleder?

- Vi i Ungdomskomiteen er en engasjert gjeng som består av representanter fra alle grenene i Norges Luftsportforbund. Vår oppgave er å bistå forbundet i saker som angår barn og ungdom, sier komiteens leder, Jone Ravnås Mathisen, til Flynytt.

Vil ha med flere unge

Ungdomskomiteen ble konstituert i april i år, og Mathisen forteller at de har ambisiøse mål for de neste to årene.

- Vi jobber med å fremme interessene til unge utøvere på flere måter. Blant annet gjennom økt aktivisering, sosialt samvær og å bistå i arbeidet med rekruttering av nye medlemmer til de ulike luftsportsaktivitetene, sier han, og fortsetter:

- En annen viktig oppgave er å engasjere unge til å påta seg verv i klubber, seksjoner og sentralt, for det er unge utøvere som kjenner vår egen situasjon best. Vi har tidligere hatt arrangementer for unge, konkurranser, og i noen tilfeller tiltak og støtte som skal gjøre det enklere å dekke noen utgifter knyttet til luftsport.

Vil ha dine blinkskudd

Nå har ungdomskomiteen laget en fotokonkurranse for ungdommer mellom 13 og 25 år.

Målet er å skape aktivitet rundt Luftsportens dag, som finner sted førstkommende helg (noen steder i landet har de også valgt andre datoer, red. anm.). Sjekk hvilke flyplasser som har arrangementer HER.

For å delta må man ta et bilde der man utøver luftsport i perioden fra 1. til 18. mai. Man kan sende inn flere bilder, men bare ett bilde per luftsportsgren.

Man kan enten tagge @luftsportungdom på Instagram innlegget, sende det på e-post til jone.r.mathisen@gmail.com for å være med på konkurransen.

- Komiteen ønsker å ha muligheten til å re-poste bildene på vår Instagram-konto luftsportungdom, sier Mathisen.

Men hva med premiene?

- Vinneren får en rå tur i et aerobatisk fly, en såkalt akrotur. Det er definitivt noe av morsomste man kan gjøre, etter min mening. Andrepremien er en introtur i et sportsfly, og tredjepremien er en NLF-hettegenser. Vi kårer vinneren på kvelden 18. mai, sier Mathisen.

Er du under 18 år, krever det foresattes tillatelse for å benytte seg av en potensiell premie.

- Det finnes en luftsportsgren for alle

Mathisen håper mange vil delta i konkurransen - og at flere ungdommer vil gjøre som medlemmene i Ungdomskomiteen: Å finne luftsportsgleden!

- Det er mange unge som driver med luftsport! Mange har oppdaget hvilke muligheter man har til å oppleve Norge, og hvor spesielle miljøene blir når man kan være felles om en interesse. Det er forskjeller i forbundet på hvilke grener som er mest populære blant unge, men spesielt fallskjerm og hangglider/paraglider/speedglider og delvis seilflyseksjonen har vært flinke til å ta i mot nye unge utøvere, sier han.

Selv driver Mathisen med sportsflyging.

- Luftsport har aldri vært så tilgjengelig som nå, og det er en helt unik idrettsgren med mange muligheter man kan benytte seg av. Enten man er glad i fart og spenning, naturopplevelser, har en teknisk interesse eller bare vil gjøre noe helt nytt, er det en luftsportgren for alle!

- Så hva gjør man hvis man har lyst til å prøve?

- Man kan ta kontakt med sin lokale klubb, eller besøke nlf.no. Vi er alltid åpen for meldinger på instagram @luftsportungdom, og vil gledelig hjelpe deg i veien inn i luftsporten. Det er bare å slå på tråden.

Powered by Labrador CMS