Vampire er blant flytypene som blir å se på Telemark Airshpw.

Telemark Airshow: - Lover tidenes show

Braker løs på nytt på Notodden førstkommende søndag.

Publisert Sist oppdatert

Søndag 3. september blir det igjen Telemark Airshow på Notodden Lufthavn.

-Vi tror dette blir tidenes show. Vi har endret litt på måten vi tenker på, slik at vi har fokusert mer på å lage et ordentlig familieshow med topp underholdning, ikke bare en flygeoppvisning, sier stevnesjef Magne Solberg til Flynytt.

- Ja, vi har mer fokus på variasjon. Det blir mer pyro, mer for barna og litt mer bil. Et skikkelig bra program, supplerer stevnefotograf Tom Ivar Arntsen.

Blant høydepunktene trekker han frem svenske Lansen, Draken og SK60.

Boeing Stearman Model 75.

- Han som flyr SK60, Nils "Princess" Schylström, er fra det svenske forsvaret. Han ble tildelt «The King Hussein Memorial Sword» for beste oppvisning under The Royal International Air Tattoo 2023. Så det er bare å glede seg, sier Arntsen.

Duoen forteller at de endret litt på organiseringen, blant annet har de har fjernet betalingen for bilparkering. Arrangøren får i år bistand fra politiet for å få en bedre trafikkavvikling.

- Vi anbefaler publikum å kjøpe billett på forhånd. Da koster billetten 50 kroner mindre, og det bidrar forhåpentligvis til mindre køer. I fjor var det knapt kø for dem som hadde kjøpt billettene på forhånd, sier Solberg, som også anbefaler alle å ha med hørselvern, sier Solberg.

Saab 35 Draken.

- Dette gjelder spesielt barn, men også voksne. Mange av flyene lager mye lyd.

- Hva tror dere blir den store snakkisen etter årets show?

- Åpningsnummeret! I år har vi en overraskelse som vi har kalt "Blast From The Past". Hvis du lurer på hva dette er, så er det bare å komme på søndag!

Hercules kommer i år også
Powered by Labrador CMS