FLYPLASSER:

RAF Halton er en av flyplassene som var foreslått stengt. Nå kan Tiger Mother og andre fly lande og lette der minst frem til 2025.
RAF Halton er en av flyplassene som var foreslått stengt. Nå kan Tiger Mother og andre fly lande og lette der minst frem til 2025.

Storbritannia: Flere truede flyplasser er reddet

Seks flyplasser som var truet med nedleggelse er nå garantert fortsatt drift frem til 2023.

Publisert

Det er ikke bare i Norge flyplassene kjemper for tilværelsen. Også i Storbritannia har nedleggelsesspøkelset hengt over en rekke rullebaner. 

Nå kan derimot flymiljøet juble, etter at det ble klart at hele seks militære flyplasser får leve videre. 

Seks flyplasser er reddet

Det er forsvarsminister Tobias Elwood som har tatt bladet fra munnen og garantert for flyplassene, skriver Pilot magazine

Da han talte i Underhuset bekreftet han at rullebanene på basen Royal Marine’s (RM) Condor, RM Chivenor og Ministry of Defence Woodbridge er sikret på permanent basis. Andre flyplasser har fått forsikringer om fortsatt drift i flere år fremover.

Det gjelder RAF Henlow, som er sikret frem til 2023, og RAF Halton og RAF Colerne. Der vil flyene kunne lette og lande i hvert fall frem til 2025.

- Fantastiske nyheter

Forsvarsdepartementet hadde planlagt å avvikle alle de seks flyplassene som en del av "Defence Estate Optimisation"-programmet.  

Det fikk grupperingen All-Party Parliamentary Group on General Aviation (APPG-GA) til å reagere. De protesterte mot både hastigheten og omfanget av prosessen med å stenge flyplassene.

Avgjørelsen om å bevare flyplassene ble tatt i mot med jubel.

- Det er fantastiske nyheter at de historiske og militære flyplassene vil forbli åpne. De er perfekte for sportsfly, og utgjør er verdifullt bidrag til det nasjonale, strategiske nettverket av rullebaner, sa gruppens leder etter at avgjørelsen ble kjent. 

Powered by Labrador CMS