Kjeller flyplass:

KJELLER FLYPLASS: Ytterporten vil være låst fremover som følge av at uvedkommende har tatt seg inn på området. Foto: Wikimedia Commons
KJELLER FLYPLASS: Ytterporten vil være låst fremover som følge av at uvedkommende har tatt seg inn på området. Foto: Wikimedia Commons

Stengte ytterporten til Kjeller 

Forsvaret skjerper sikkerheten etter å ha oppdaget at uvedkommende har overnattet på området.

Publisert Sist oppdatert

Forsvaret valgte midlertidig å stenge ytterporten til Kjeller flyplass. 

- Dette skjer etter at Forsvaret to ganger de siste dagene har oppdaget at uvedkommende har overnattet inne på Småflyhavnai i OFKs lokaler. De uvedkommende er nå kastet ut og ytterporten vil være låst hele døgnet, skriver Nedre Romerike Flyklubb på sine Facebooksider.

Trenger bedre låsesystem

I en periode var porten låst frem til nye sikkerhetstiltak var på plass. Søndag ettermiddag var man tilbake til gammel løsning.

Per Welin i Oslo Flyklubb (OFK) opplyser til Flynytt at de ikke har vært kjent med at noen overnattet i lokalene deres før flyplassjefen opplyste om det.

- Det har vært ukjent for oss. Ingen har tillatelse til å overnatte i klubblokalet. De kom inn via inngangsdøren med kode. Sett i etterpåklokskapens lys har nok koden vært den samme i alt for lang tid, sier han.

- Hva vil dere gjøre for å hindre at det skjer igjen?

- Koden er allerede skiftet. Vi ser også på andre tiltak som vi ikke vil kommenterer offentlig.

Welin sier at han håper Forsvaret kan lette på restriksjonen hvis aktørene på Kjeller innfører tiltak for å forhindre at uvedkommende overnatter.

Lagde trøbbel

Romerikes Blad skriver at en mann i slutten av 50-årene, bosatt i Bergen, lagde problemer på Kjeller natt til lørdag.

Han ble først bortvist fra Circle K. Senere oppholdt han seg innenfor gjerdet på Kjeller flyplass og politiet fikk melding. Etter det gikk mannen tilbake til Circle K.

 

Powered by Labrador CMS