KILEN:

Til tross for restriksjonsområdet som opprettes i forbindelse med  kongeparets 80-årsjubileum kan du lande her i hele mai.
Til tross for restriksjonsområdet som opprettes i forbindelse med kongeparets 80-årsjubileum kan du lande her i hele mai.

Stenger luftrommet over Kilen under kongeparets 80-års jubileum, men sjøflygerne får likevel fly

- Veldig gledelig. 

Publisert Sist oppdatert

Både kong Harald og dronning Sonja fyller 80 år i år, noe som skal feires med brask og bram i mai. Som følge av jubileet er det innført et restriksjonsområde fra 9. til 11. mai, som blant annet omfatter Kilen sjøflyhavn. Restriksjonene gjelder all luftfart, inkludert modellfly og luftfartøy som ikke har fører om bord.

Nå er det blitt klart at man likevel vil kunne drive sjøflyaktivitet fra området.

Etter dialog med NLF har Politiet og Luftfartstilsynet gitt sjøflygerne i Kilen mulighet til å fly inn og ut av Kilen sjøyflyhavn, selv om luftrommet over flyplassen er stengt.

Betingelsen er at innflyging skjer fra øst og at utflyging bare skjer mot øst i perioden restriksjonsområdet er aktivt.

Det innføres restriksjonsområde over Oslo og Akershus i forbindelse med kongeparets 80-årsfeiring.
Det innføres restriksjonsområde over Oslo og Akershus i forbindelse med kongeparets 80-årsfeiring.

– Det er veldig gledelig at Politiet og Luftfartstilsynet både vurderer og tillater fleksible løsninger, slik at småflyging ikke rammes på en utilbørlig måte når restriksjonsområder opprettes, sier John Eirik Laupsa, generalsekretær i NLF. 

Restriksjonene gjelder heller ikke for flyvninger som har fått særskilt tillatelse fra Luftfartstilsynet, inkludert flyvninger med luftfartøy som ikke har fører ombord.

Restriksjonen gjelder perioden fra og med 9. mai 2017 kl. 06.00 UTC (08.00 lokal) til og med 11. mai 2017 kl. 15.00 UTC (17.00 lokal).

For mer informasjon, sjekk ut Avinors nettside.

Les også: Kilen sjøflyhavn får grønt lys til videre drift

Powered by Labrador CMS