Spitfire til Kjeller

Stiftelsen Kjeller flyhistoriske kulturpark og Norsk Spitfire Stiftelse inviterer Supermarine Spitfire og gjenlevende norske veteraner fra andre versenskrig til Småflyhavna på Kjeller til fagdag lørdag 6. og publikumsdag søndag 7. september 2014. Begge dager vil det bli flyoppvisning med Spitfire, og søndag inviteres det til fly-inn for gjestende fly. Forøvrig kan også Kjellers egne veteranfly oppleves i luften hele weekenden Tiger Moth, Harvard, Cornell, Chipmunk og Cub.

Publisert

Disse flyene var en viktig del av flygeropplæringen før, under og etter andre verdenskrig. Stiftelsen Kjeller flyhistoriske kulturpark er etablert av det veteran- og flyhistoriske miljøet på Kjeller og jobber for at flyplassen får et flygende museum på permanent basis. Dette er første gang stiftelsen inviterer til et flyhistorisk arrangement av denne typen.

Program Fagdag/Pressedag Småflyhavna Kjeller lørdag 6. september kl. 11:

  • Foredrag av og leder av Spitfireskvadron 332 (Norwegian) Wilhelm Mohr, som i sitt 98. år også planlegger å fly Spitfire-flyet sammen med Kjellers egen testpilot Eskil Amdal. Wilhelm Mohr er også en av få innehavere av Krigskorset med sverd, utdelt som følge av hans innsats under andre verdenskrig.
  • Foredrag av flyhistoriker Cato Guhnfeldt om Spitfire-flyet og dets betydning for utfallet av luftkrigen under andre verdenskrig og norske styrkers erfaringer og suksesser med flytypen.
  • Aerobaticsdisplay med Spitfire
  • Mulighet for selv å oppleve flyene i luften!

Program publikumsdag Småflyhavna Kjeller søndag 7.9 fra kl. 11:

  • Kom tettere på et ekte Spitfirefly fra andre verdenskrig enn du noen kan har vært før, snakk med pilot Eskil Amdal og opplev flyet selv!
  • Aerobaticsdisplay med Spitfire
  • Fly-inn for gjestende fly
  • Se og opplev flyene som mange norske piloter lærte å fly på, ikke minst Cornell og Harvard fra treningsleiren Little Norway i Canada under andre verdenskrig. Tiger Moths, Chipmunk og Cub blir også å se i luften!

Ytterligere info finnes på arrangementets Facebook-side.

Powered by Labrador CMS