En meget fornøyd Rolf Meum i Spitfire på Torp 10. mai 2024.

Spitfire på norsk jord

Klokken 15.19 fredag 10. mai landet det siste tilskuddet på den norske «warbirds»-stammen på Torp med Rolf Meum bak spaken.

Publisert Sist oppdatert

TORP:  Den to-seters gjenoppbygde Spitfire MK IX med serienummer EN 5780, hadde siste mellomlanding på vi vei fra Biggin Hill i Storbritannia til Notodden. 

Ekskortert av Harvard

Turen startet fra England torsdag med ambisjon om å komme til Notodden torsdag kveld. 

Dårlig vær forsinket turen som på torsdag endte i Odense i Danmark. De to siste etappene til Säve ved Gøteborg og derfra til Torp kunne tas i flott vær fredag formiddag. 

Flyet måtte nedom Torp for toll-klarering og litt ekstra bensin før den siste etappen.

Fra Torp ble Spitfiren eskortert av to North American Harvards med Sondre Vassbotten og Morten Andreassen ved kontrollene og begge fly med fotografer i baksetet

Etterlengtet gjest

På Notodden ventet stor velkomst. 

- Flyet oppfører seg akkurat som en en-seter. Som to-seter blir det et spørsmål om hvordan man skal takle balansepunktet, men når man flyr det alene, viser det en helt eksemplarisk oppførsel, sier Meum til Flynytt.

Dette er Spitfire-individ nummer ni han flyr, han hadde aldri fløyet annet enn en-setere før han torsdag klatret ombord for hjemreisen til Norge.

Flyet på norsk jord.

Meum er sjefsflyger for Spitfire-prosjektet som innebærer at Norwegian Flying Aces på Notodden nå endelig kan tilby kunder en tur i baksetet.

Powered by Labrador CMS