CHICKEN WINGS:

Sjekk ut den nye Chicken Wings-filmen!

Våre favoritt-fjærkledte piloter bakser ut av tegneserieheftet og inn i animasjonsfilmenes verden.

Publisert

Trofaste Flynytt-lesere har gjennom årene blitt godt kjent med tegneseriestripen Chicken Wings, som produseres av illustratøren Michael og helikopterpiloten Stefan Stressar.

Nå har de to brødrene tatt det hele ett skritt videre – og laget sin første animerte film.

- Vi elsker tegnefilmer begge to. Dette er noe vi har ønsket å gjøre helt siden starten, sier Stefan til Flynytt.

 Lang og kronglete vei

Selv om drømmen har vært der helt siden oppstarten av stripen i 2001, var det langt fra noen selvfølge at den skulle settes ut i livet.

- I begynnelsen forsøkte vi oss gjennom de ”vanlige” kanalene. Mike bodde i California og kjente noen folk fra filmindustrien. Så vi hadde møter med potensielle produsenter og sponsorer, det var mye prat og planlegging, forteller Stefan.

Veien fra tegneseriestripe til animasjonsfilm skulle likevel vise seg å bli både lang og kronglete. To ganger trodde brødrene det var like før tegnefilmdrømmen ble realisert, men begge ganger rant det ut i sanden.

- Med tanke på hvor nærme vi var, var det temmelig skuffende. Vi bestemte oss for å følge ”gjør det selv”-oppskriften i stedet. Men i mellomtiden ble jeg pappa og hadde overhodet ikke tid til å jobbe gratis, sier han.

Dermed ble det julen 2018 før duoen satte seg ned og konkluderte med at det var nå eller aldri.

- Så vi fikk til slutt samlet motet til å bare gjøre det!

Vil utvide episodene

Resultatet kan du se i videoen øverst i denne artikkelen. Stefan forteller at planen er å gradvis utvide lengden på episodene. 

- Vi har tenkt til å starte smått, med ett til fem minutter-lange episoder. Deretter vil vi ta det hele videre frem til vi er i stand til å produsere tv-show-aktige episoder på rundt 20 minutter. Vi håper å få til dette gjennom crowdfunding via Patreon. Jo mer støtte vi får, jo mer tid kan jeg dedikere til animasjon. Det er nemlig fryktelig mye jobb! 

Tegneserien lager de to brødrene sammen. Det er Stefan som står for det grafiske og visuelle. Mike bidrar med pilotekspertise, og kommer med tilbakemeldinger på brorens arbeid.

- Mike flyr helikopter og jeg lager tegneserier, så en flybasert tegneserie var på et eller annet tidspunkt rett og slett bare nødt til å skje. Arbeidet foregår ved at en av oss kommer opp med ideen, det kan være noe Mike kommer over på jobb eller noe jeg plukker opp ved å bla i et magasin. Deretter knar vi det sammen til en tegneseriestripe. Noen ganger er prosessen rask, andre ganger ulidelig langsom. 

Taller norske lesere

Chicken Wings publiseres i rundt et dusin blader i Nord Amerika og Europa, deriblant Flynytt. Stefan vil gjerne benytte anledningen til å sende en takk til sine norske lesere.

- Flynytt var faktisk det andre magasinet i Europa som tok inn stripen. Tyske Aeromarkt var det første, men siden de hadde en kort pause, er Flynytt det bladet i Europa som har trykket Chicken Wings lengst uten avbrudd. Det virker som om vi har en ekstraordinær mengde norske fans, så tusen takk for det!

Powered by Labrador CMS