Velkommen til Klanten flyplass!

Sentralt hyggested for GA

Klanten flyplass på Golsfjellet er en av Sør-Norges fineste møteplasser. Under 90 minutter fra de fleste rullebanene sør for Namsos finner du 600 meter tørr asfalt flott anlagt på en 1100 meters gressbane.

Publisert

Gol - Sol ute, sol inne

Flynytt besøkte plassen i helgen - dog uten vinger - men kan rapportere om en unik mulighet i nordisk sammenheng:

-Her kan du lande i villmarken og sole deg i hvit sne, før du tar en taxi ned de femten minuttene og 600 høydemetrene til Gol der våren har kommet langt.

Gol er en populær bygd uansett ski eller bading, med uteliv og spisesteder for alle. Ønsker du å kjøre alpin, bade tropisk eller fiske i den strie elven, ja; fly til ENKL Klanten. Likevel er det naturligvis essensielt å ta en telefon til flyplassen for å sjekke forholdene.

Som du ser av bildene er det bra med vårløsning og smelt. En Piper PA-20 var i aktivitet søndagen, men nøyet seg med asfalt og hadde ingen utfordringer. Klanten ligger altså på Golsfjellet nesten tusen meter over havet, og har gåavstand til leiehytter om du ønsker å ta med familien.

Eller så kan du gjøre som Flynytt skal i juni; ta med kidsa og telt og bo på flyplassen. Her er bekker og bålplass og alt Lars Monsen ville elske.

Rett inn i villmarka

Dermed kan du etter 50 minutter fra travle Oslo og Kjeller shutte ned motoren ved Hallingdal flyklubb - og umiddelbart dufte vidde - og noe gårdsbruk.

Fuglekvitter, elg og tiurleik er også nesten garantert. Er du rask, har du ennå fine skimuligheter innover fjellet rett fra flymaskinen. 150 kroner for startavgiften betaler man jo gladelig.

Dermed har du ukens beste tips til neste gang du vil møte andre småflygere. I solveggen med en deilig kopp kaffe - høyt over Hallingdal.

Fuglekvitter, elg og tiurleik er også nesten garantert.
Powered by Labrador CMS