SELGER FLYPLASS: Eiendommen ligger på nordsiden av Værøy, med få meter til havet og utsikt mot Mosken og hele Lofotveggen. Flyplassen ble nedlagt i 1990 grunnet utfordende værforhold.

Selger nedlagt flyplass i Lofoten

Det er 33 år siden lufthavnen på Værøy ble nedlagt. Nå er eiendommen til salgs, men rullebanen følger ikke med.

Publisert Sist oppdatert

Langt ute i havgapet har Værøy lufthavn vært blant annet flyplass, bar og sjokoladefabrikk. Nå kan eiendommen bli din, melder NRK.

Prisantydningen er på 1.750.000 kroner.

Rullebanen følger ikke med

Eiendommen har den siste tiden vært benyttet blant annet til utleieformål.

Ifølge FINN-annonsen har tidligere Værøy lufthavn de siste fem årene vært gjenstand for omfattende oppussing og utvikling etter en brann i i 2015. Da brant det gamle terminalbygget og tårnet ned til grunnen.

Eiendommen har blitt benyttet til utleieformål til privatpersoner, og som en kreativt retreat for kunstnere. Bebyggelsen fremstår i stor grad som en enebolig med tilhørende uthus på en romslig tomt på nærmere dem mål.

Rullebanen ligger utenfor eiendommen og følger ikke med.

- Flystripen eies av Værøy kommune, og det er ikke anledning til å lande der uten en eventuell tillatelse fra luftfartstilsynet, opplyser eiendomsmegler Stine Marte Iversen Østgaard til Flynytt.

Utfordrende værforhold

- Hvilke føringer følger med at eiendommen er regulert til næring og turistformål?

MEGLER: Stine Marte Iversen Østgaard.

- Det oppfordres til å utvikle turistnæringen i dette området på Værøy, men det er fullt mulig å søke om å omregulere eiendommen til bolig eller fritidsbolig, forteller Østgaard.

Værøy kommune er en av de ytterste i Lofoten, der bare Røst ligger enda lenger ut. Øya har mindre enn 100 fastboende.

Lufthavnen ble lagt ned i 1990 etter bare fire års drift, på grunn av utfordrende værforhold i området, noe som blant annet førte til Værøy-ulykken.
Powered by Labrador CMS