SMUGLINGSSAKEN:

Da flyet landet på Kjeller stod Tollvesenet og ventet. Tre personer ble pågrepet for hasjsmugling. (Foto: Tollvesenet)
Da flyet landet på Kjeller stod Tollvesenet og ventet. Tre personer ble pågrepet for hasjsmugling. (Foto: Tollvesenet)

Satt 444 dager i varetekt: Frifunnet for småflysmugling

Nå vil mannen gjenoppta flygerutdannelsen.

Publisert Sist oppdatert

En 27 år gammel mann fra Tyskland ble fredag løslatt etter å ha sittet 444 dager i varetekt. Nedre Romerike tingrett mener det ikke er bevist at han kjente til at småflyet han bidro til å fly til Norge var fullt av narkotika, melder VG.

Les også: Tysk småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj

Stanset på Kjeller

Ifølge tiltalen var Cessnaen lastet med 40,3 kilo hasj, 4,8 kilo amfetamin, 5,9 kilo kokain, 610 MDMA-tabletter og 157,4 gram MDMA. Flyet landet uten tillatelse på Kjeller flyplass 8. oktober i fjor. 

Da maskinen satte hjulene på bakken ble det møtt av en velkomstkomité bestående av representanter fra Tollvesenet, som var varslet på forhånd. Sammen med tårnet på Gardermoen hadde de fulgt med på flyets tur fra Tyskland, og politiet ble umiddelbart kontaktet da flyet hadde landet på Kjeller. 

- Flyet manglet PPR for å lande, opplyste flyplass-sjef Per Inge Evensen til Flynytt like etter hendelsen. Han fikk vite om aksjonen rett før maskinen landet. 

- Jeg har aldri opplevd noe lignende før.

To andre dømt

Tre menn ble tiltalt for narkosmugling. 27-åringen har hele tiden nektet straffskyld.

I retten forklarte han at han var med på turen fordi han ville ta en pilotutdannelse og hadde behov for flytimer. Han skal ha blitt fortalt at det var DJ-utstyr som skulle fraktes. Nordre Romerike tingrett trodde på forklaringen, og fredag kveld ble han løslatt, ifølge VG.

– Det er fantastisk. Jeg er veldig lettet. Jeg har ventet på dette i 14 måneder. Det er mange følelser, sier mannen til avisen.

Etter gjenforening og julefeiring med familie, vil han gjenoppta pilotstudiene som ble satt på pause da han ble arrestert i fjor høst. 

De to andre som var tiltalt i saken ble funnet skyldig. 

Powered by Labrador CMS