Det en gang så blomstrende allmennflymiljøet på Rygge har ligget i dvale. Nå gjenåpnes flyplassen for allmennflyging. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Jon Gunnar Wold

Rygge gjenåpner for GA

Fredag 28. april gjenåpner Rygge for almennflyging.

Publisert

Leder av Rygge Aero Senter, Rolf Utne gir uttrykk for stor takknemlighet overfor Forsvaret som åpner opp for småflytrafikk igjen.

- Det blir anledning for alle piloter uavhengig av tilholdssted å søke slot-tider innen Myppr-ordningen (Prior permission required/red anm) i flyplassens åpningstider. Åpningstidene er kunngjort på nettet, sier Utne til Flynytt.

40 piloter

Han er meget tilfreds med at de cirka 40 pilotene blant de 95 medlemmene i Ryge flyklubb nå får tilbake nye adgansgkort.

Foreløpig er det piloter, instruktører og styret som får adgangs-tillatelsene, og samtlige må gjennom et sikkerhetskurs før de kan ta kortene og flyplassen i bruk.

Ett av Rygge flyklubbs fly har stått på området som er tilrettelagt for GA hele vinteren. Dette flyet blir fløyet til Rakkestad og lagt ut for salg.

Mindre penger, færre flygninger

Klubben vil da sitte igjen med en Cherokee Archer III og en Cessna 172.

- Vi har fått mindre skogbrannflyging for fylkeskommunen, og vi vet ikke hvor mye det kan bli denne sesongen. Det vil nok avhenge av værforholdene, men det er ingen hemmelighet at myndighetene har kuttet i budsjettet for skogbrann-overvåkning, sier Utne.

Rygge flyklubb ble dannet i 1955, først og fremst for militært personell som jobbet på Rygge. Den het opprinnelig Sersjantenes flyklubb, men endret status til en sivil klubb etter hvert.

Alle søknader om tilgang til flyplassen må gå gjennom Utne. Han beregner to til tre ukers behandlingstid for adgangs-søknader.

Kan bli stengt

- Vi er også gjort oppmerksom på at plassen kan stenges for sivil trafikk i kortere perioder. Men hvis det skjer blir informasjon publisert på «Myppr» på nettet, sier Utne.

Han ser frem mot en sommersesong som forhåpentligvis kan gi ny vind i seilene for klubben som har måttet bruke Rakkestad i det halve året Rygge har vært stengt for allmenn-fly.

- Rakkestad er en fin plass, men innebærer en viss kjøretid for våre medlemmer. Det blir fint å fly fra vår egen hjemmebase igjen, sier Utne.

Powered by Labrador CMS