RYGGE:

KAN GJØRE COMEBACK: Ryanair er åpne for å vende tilbake til Moss Lufthavn Rygge.
KAN GJØRE COMEBACK: Ryanair er åpne for å vende tilbake til Moss Lufthavn Rygge.

Ryanair vurderer Rygge-comeback

Lavprisselskapet åpner for å vende tilbake til Moss Lufthavn Rygge. - Vi er i aktive diskusjoner om å etablere baser igjen, sier Ryanair-sjef Michael O'Leary.

Publisert

Det har gått 15 måneder siden det siste Ryanair-flyet tok av fra Rygge 29. oktober 2016.

Nå åpner det omstridte lavprisselskapet for å returnere til den norske flyplassen.

– Vi har lagt ned basene på steder som Marseilles eller Rygge på grunn av trusselen for å bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sa konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair på selskapets analytikerpresentasjon mandag ifølge Nettavisen.

- Nevnte spesifikt Rygge

I forrige uke kunngjorde Ryanair at de for første gang er villig til å gå i dialog med fagforeningene.

Ifølge Nettavisen gjorde Ryanair-sjef O'Leary det klart at selskapet nå akter å opprette flybaser i Skandinavia og Frankrike, to områder der fagforeningene står sterkt.

Han nevnte to flyplasser spesifikt: Marseilles Provence Lufthavn, som Ryanair gikk ut av 2010, og Moss Lufthavn Rygge, som Ryanair forlot i 2016.

Gjenåpning i 2019?

Helt siden Moss Lufthavn Rygge stengte dørene i 2016 har det blitt jobbet med å gjenåpne flyplassen. Den gang ble flyseteavgiften trukket frem som en av årsakene til at Ryanair forlot flyplassen, noe som igjen førte til nedleggelsen.

- Jeg hørte om dette for fem minutter. Dette var overraskende for oss også, men det er veldig positivt, sier Espen Ettre, styremedlem i Rygge sivile lufthavn, til Nettavisen.

Han forteller at de jobber mot en åpning av Moss Lufthavn våren eller sommeren 2019.

Powered by Labrador CMS