Seilflyging:

ROSA T-SKJORTER : Seilflyeleven Anna Tomine Rønningen bestemte seg for å gi instruktøren sin en ekstra (rosa) hyllest.
ROSA T-SKJORTER : Seilflyeleven Anna Tomine Rønningen bestemte seg for å gi instruktøren sin en ekstra (rosa) hyllest.

.... Rosa instruktør!

Seilflyinstruktøren min i Nome Flyklubb er noe for seg selv, så jeg bestemte meg for å gi ham en helt spesiell hyllest.

Publisert

Flynytt har mottatt denne teksten fra seilflyelev Anna Tomine Rønningen: 

Hei, mitt navn er Anna Tomine Rønningen. Jeg er 17 år og kommer fra Telemark. Av en eller annen grunn bestemte jeg meg en dag for å skrive en skoleoppgave om noe jeg ikke hadde peiling på! Da ble det seilfly det skulle skrives om.

En dag tok jeg kontakt med Nome Flyklubb, og planla og komme ned på åpen dag. Jeg reiste spent ned på flyplassen, men så fort jeg kom ned kom nervene. Jeg snudde og dro hjem igjen. Så fort vi var innenfor døra, da angra jeg og vi dro tilbake igjen.

Helt solgt!

Etter den ene turen var jeg solgt. Ett år senere tok jeg turen ned etter flommen på flyplassen og tok enda en tur. I januar 2016 reiste jeg spent ned på Geiteryggen på infomøte til motor-, seil-, og mikrofly.

Da jeg hadde fått se presentasjonen om seilfly, var jeg solgt. Dette var noe jeg vil begynne med!

Jeg skrev under på en form for kontrakt på at jeg skulle begynne, og gikk forsiktig bort til Egil som skulle ta den i mot. De var veldig klare for at jeg skulle komme å få min første time.

Helt fra dag én,har Egil Roland (min instruktør) alltid, og da snakker vi alltid, vært der for meg. I starten kjente vi jo hverandre ikke, men jeg føler at han egentlig alltid har vært der. Det er Egil jeg har skola aller mest med, så det er jo han jeg kjenner best av hele gjengen. Han har motivert meg uendelig mange ganger, spesielt de gangene hvor ting ikke har gått etter planen i det hele tatt.

Rosa t-skjorte-hyllest

Kort fortalt om meg, så blir jeg fort usikker på meg selv. Det skal ikke mye til for å stresse meg opp i situasjoner jeg ikke er komfortabel i. Egil derimot, er rolig hele tiden.... Jeg er veldig glad for at han er så rolig som han er. Da går det an for meg å prøve å slappe av også når han stresser meg opp, hehe.

Per dags dato har jeg et godt forhold til Sjefen (Egil). Er det noe jeg lurer på i forbindelse med fly, eller om det skulle være situasjoner jeg går og grubler på, da ringer jeg Egil.

BRA TEAM: Seilflyelev Anna Tomine Rønningen og instruktør Egil Roland. Foto: Privat
BRA TEAM: Seilflyelev Anna Tomine Rønningen og instruktør Egil Roland. Foto: Privat

Til jul i fjor fikk Egil en håndmalt tallerken med et seilflymotiv på. Det var veldig gøy å kunne gi den som takk for hjelpa, så langt som jeg var på veien da.

T-skjortene som jeg nå har laga til meg og Egil, starta med en spøk om at jeg mente at han hadde tatt seg godt ut i rosa. Etter hvert så begynte han å si at han skulle gå med t-skjorta, hvis jeg fiksa rosa t-skjorte.

Da bestemte jeg meg for at det skulle jeg søren meg ordne, og da skulle jeg lage i tospann! Tror jeg sendte mail til fem-seks forskjellige firmaer, men alle svarte med at jeg måtte bestille 50 av hver minst. Det ble jo litt dumt, når jeg trengte to!

Sjefen og Schnuppa

Omsider etter noen dager, fikk jeg et tips av den andre instruktøren min, Frode Sveinungsen. Tom Brien i NLF fikser det meste, så hør med han! Så jeg tok kontakt og Tom, som var med på dette med en gang.

Etter litt frem og tilbake med design og sånn var dette i trykken hos NLFs faste trykkeri, Vanberg Reklame. De lager for øvrig alt landslagstøy og annet tøy og logoer for NLF, så dette hadde jeg tro på.

På t-skjorta hans skulle det stå SJEF, og på min står det SCHNUPPA. Dette er kallenavn vi har på hverandre, og vi har mye moro rundt dette. Fra t-skjortene var trykt, til jeg hadde dem i Lunde, tok det en dag. Snakk om service! Hurra for Vanberg og Tom.

T-skjortene ble kjempebra, og det var kjempegøy å få gi t-skjorta til Egil. Dette er en enkel og artig måte å takke Instruktøren for all god hjelp og veiledning i mange timer på både bakken og i lufta.

Både instruktør og venn

Jeg setter veldig stor pris på Egil som både instruktør og menneske. Han har alltid har tid til å prate om alt mulig, og at han aldri blir lei av maset mitt om det ene og det andre. Selv om noen kanskje synes det blir litt tullete med disse t-skjortene, så tror jeg han satt stor pris på å endelig få den rosa t-skjorten sin.

Så generelt så har jeg blitt veldig glad i ham både som seilflyinstruktør og som en god venn. Jeg kan vel ikke få takket ham nok for alt han har tatt meg med på, og ikke minst lært meg om fly og andre spennende ting.

Til slutt vil jeg oppfordre dere alle som er elever om å sette litt ekstra stor pris på instruktøren deres og andre som stiller opp for at akkurat du skal kunne få en lærerik, og flott opplevelse og utdanning.

Fortsatt god sommer og FLY SAFE .

Powered by Labrador CMS