SNE: Dokka ligger fortsatt med mye sne, selv om de riktignok har brøytet. Foto: Landflyklubb webcam 24.mars.

Påskerapport - fortsatt hvit og bløt

Blir det flyging i påsking? Flynytt tok en høringsrunde fra Nordland i nord til Buskerud i sør - og Frøya i vest til Snåsa i øst. Her er vår lille påskerapport.

Publisert

For mange er påsken den tiden man kan ta av skiene på Cub`en, skru opp takten på flygingen eller besøke naboflyplassen. Men som pilot vet du jo at det er et must å sjekke forholdene på rullebanen før du bruker den. Og påsken er tidlig i år... Flynytt tok en høringsrunde fra Nordland i nord til Buskerud i sør - og Frøya i vest til Snåsa i øst. Her er vår lille påskerapport.

DOKKA

På Thomlevold flystripe utenfor Dokka i Innlandet fylke er det «bart, gjørme, vann, sørpe og is», melder operativ leder Vidar Munkelien og fortsetter:

 -Ikke særlig bra med andre ord. Derfor er det ikke planlagt noe aktivitet, men vi må ta det dag for dag.

Dokkas flystripe er en gressbane på 740 meter, der det i løpet av året er mange hyggelige treff med Land flyklubb som vertskap.

Flyplassen finer du ikke i «MyPPR», men du ringer Munkelien telefon 977 85 131.

 

TIDLIG: Med påskestart i mars må man altså regne med fortsatt hvite flystriper - som her utenfor Dokka. Foto: Land flyklubb

ENGELØYA

Stian Fosdahl Vaag i Steigen Luftsportsforening fra Nordland sier til Flynytt:

-Vi bruker ikke å stenge, men mot våren når tela går, pleier vi å rapportere når dekket er drenert. Nå fikk jeg tilbakemelding fra et styremedlem: "Var der nede for 20 minutter siden. Den er hard, tela er virkelig til stede og ganske bløtt. Mindre sportsfly har nok greie forhold, men det blir nok «stengt» for de tyngre gutta enda en stund til."

Ellers ligger det jo an til modellflyging i påsken, om noen er i nærheten.

Engeløya flyplass ligger på «MyPPR» med mere informasjon.

SPORTSFLY: Den etter hvert så populære flystripen nær havet nord for Bodø er foreløpig kun god nok for lette sportsfly. Plassen ligger nede til høyre i bildet: Foto: Engeløya flyplass

HOKKSUND

Fra Hokksund like vest for Drammen svarer en strålende glad flyplassjef Per Olav Håre, dog med budskapet:

-Vi har dessverre som tradisjon å måtte stenge flystripa i smeltetiden frem til 1. mai. Men det er viktig for meg å ønske fly velkommen. Vi ønsker aktivitet. Banen i dag er bløt og tung, så vi opererer fra Notodden noen uker.

Håve understreker at de etter hvert ønsker velkommen til Hokksunds 630 meter gressbane, der de har brukt tid og krefter på bedre oppmerking. Han minner også om å «fly landingsrunden slik flykartet viser».

-Av økonomiske årsaker gikk vi bort fra «MyPPR», og bruker nå hjemmesiden vår https://enhs.no/home/flyplassen/, avslutter Håre fra Hokksund. 

SNART: Når sommeren kommer, er det slik du finner Hokksund på vei ned til en meget hyggelig gruppe flyentusiaster. Foto: Per Olav Håre

FRØYA

Svaret fra folket på øya Frøya nærmest ute i Norskehavet er tydelig: 

-Åpen! 

Så skal det sies at de er heldige både med Golfstrømmen og asfaltbane. Det er SalMar, som er verdens nest største lakseoppdretter, som driver plassen. Selv om øya fremstår som gold og værhard, er nettopp det litt av sjarmen. Et langt stenkast fra klubbhuset finner du lille Flatval, men ved Sistranda ligger det flere meget gode restauranter og venter på deg. 

Du ringer Runar Sivertsen på telefon 960 97 000, han kan gi deg PPR. 

UNIK: Frøya har en unik plassering - og med lang asfaltbane i vårsola er den åpen for deg. Foto: Frøyaportalen.no

SNÅSA 

-Det går an å bruke Grønøra på Snåsa, sier en påskeblid Stein Erik Graven i Snåsa flyklubb til Flynytt og legger til: 

-Men banen blir litt sporete og bløt når sola har stått på en stund. Så nattetemperaturen bestemmer mye. Vi har ingen planlagt aktivitet i påskedagene.

Snåsa ligger fint til nord for Steinkjer med stor villmark tilgjengelig, og er du sulten er det mulig for en matbit tre kilometer unna i Vestbygda.

IDYLL: Bildet er tatt for en uke siden og nesten all is er borte i dag. Foto: Stein Erik Graven

Videre sier Graven at de «har besøk rett som det er. Fin plass til kortbanetrening, 580 meter grus og gress. Bare noe utfordrende vind ved sørøstlig, da skal du være litt på hugget. Om over åtte knop frarådes om du ikke er kjent».

Graven er blant de du kan ringe (telefon 958 89 305) til før du reiser for å få PPR i vinterhalvåret og ikke minst en rapport om forholdene på stripa. 

Powered by Labrador CMS