UTDANNING:

Instruktør Stian Sandøy (t.v.) og Jonas Evensen studerer flykartet før neste flytur. Bildet er tatt da Flynytt besøkte OSM Aviation Academy i Arendal i vinter.
Instruktør Stian Sandøy (t.v.) og Jonas Evensen studerer flykartet før neste flytur. Bildet er tatt da Flynytt besøkte OSM Aviation Academy i Arendal i vinter.

OSM Aviation Academy blir godkjent fagskole

Flyskolen satser på undervisnings- og karriereløpet «Airline Ready Pilots», som innebærer at de får utdannelse og deretter ansettelse som pilot hos OSM Aviation.

Publisert

Den ferske flyskolen OSM Aviation Academy har fått godkjent søknaden om å bli fagskole i Norge.

Det betyr at norske statsborgere snart vil kunne søke om studiestøtte og studielån fra Lånekassen for den integrerte pilotutdannelsen på skolen, skriver OSM i en pressemelding.

- Dette er en utrolig gledelig dag for oss, siden vi vet at det er mange norske ungdommer som har ambisjoner om å bli profesjonelle trafikkflygere. Avgjørelsen fra NOKUT betyr at nordmenn med de rette forutsetningene for å bli pilot får tilgang til attraktive studielån gjennom Lånekassen og mulighet til å oppfylle drømmene sine, sier managing director, Bjørn Granviken.

Flyskolen på Gullknapp i Arendal åpnet i september 2018. Så langt har 27 studenter startet utdanningsløpet sitt der.

OSM Aviation Academy er også i ferd med å etablere seg i USA. Nylig ble det kjent at flyskolen har lagt  opsjon på 60 elektriske fly. De første flyene skal leveres i slutten av 2021.

  • OSM Aviation Academy satser på undervisnings- og karriereløpet «Airline Ready Pilots». Det innebærer at elevene får en spesialisert utdannelse og deretter ansettelse som pilot hos OSM Aviation. Så langt har de 6000 ansatte på verdensbasis, skriver de i pressemeldingen.
Powered by Labrador CMS