Boeing:

Flytypen Boeing 737 MAX ble satt på bakken etter å ha vært involvert i to alvorlige ulykker der til sammen 346 mennesker mistet livet.
Flytypen Boeing 737 MAX ble satt på bakken etter å ha vært involvert i to alvorlige ulykker der til sammen 346 mennesker mistet livet.

Nye problemer for Boeings 737-fly

Flyprodusenten Boeing har støtt på nok en hindring i arbeidet med å få 737 MAX-flåten tilbake i luften. Denne gangen er det oppdaget mulige produksjonsfeil på flyets vinger.

Publisert

Nå viser det seg at flere fly av typene Boeing 737 Next Generation og Boeing 737 MAX  kan ha produksjonsfeil. Det melder Boeing selv i en pressemelding.

Feilen gjelder slats-mekanismen som er plassert på flyenes vinger, skriver Reuters. Det skal totalt være snakk om 148 slat tracks, som alle er fra samme leverandør.

Boeing har uttalt at problemet antakeligvis berører 29 maskiner av typen 737 Max og 21 NG-fly. Den amerikanske luftfartsmyndighetenFAA har ifølge CNN anbefalt flyselskapene å undersøke ytterligere 179 MAX og 133 NG for å avdekke eventuelle feilproduserte deler. 

– Disse flydelene kan være sårbare for feil som følge av en ufullstendig produksjonsprosess, sier FAA i en kommentar. 

Ifølge FAA er ikke feilen så alvorlig at den alene vil føre til en flystyrt, men alvorlig nok til at den kan forårsake skade på flyet. 

Boeing har sendt ut en service bulletin og FAA vil utstede et luftdyktighetspåbud av kritisk karakter, der de krever at flyselskapene undersøker og reparerer sine slat-mekanismer i løpet av ti dager. 

Powered by Labrador CMS