Kommersiell luftfarT:

PÅ BAKKEN: Boeing 737 MAX.
PÅ BAKKEN: Boeing 737 MAX.

Norwegian setter Boeing 737 MAX på bakken

Følger en rekke andre land og innstiller alle avganger med flytypen.

Publisert Sist oppdatert

Norwegian Air Shuttle innstiller alle avganger med flytypen Boeing 737 MAX, melder nyhetsbyrået AFP.

Nyheten kommer bare minutter etter at det ble kjent at britiske myndigheter stenger luftrommet for all trafikk med Boeings 737 Max-fly.

Det er totalt 18 fly Norwegian nå setter på bakken. 

– Norwegian har valgt å sette våre fly av denne typen på bakken inntil videre etter anbefaling fra flere luftfartsmyndigheter. Når luftfartsmyndighetene gir råd om dette følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først, sier Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer i en pressemelding.

Årsaken til at flyene nå settes på bakken er at flytypen har vært involvert i to alvorlige ulykker på mindre enn seks måneder.

29. oktober mistet 189 mennesker livet da et fly fra Lion Air styrtet like etter avgang flyplassen i Jakarta i Indonesia. Søndag døde alle de 157 ombord da et fly fra Ethiopian Airways krasjet, også det like etter avgang. 

Begge flyene som forulykket var bare noen måneder gamle.

Tidligere har Kina, Indonesia og Mongolia innført midlertidig flyforbud for deres Boeing 737 MAX 8-fly. Singapore, Malaysia og Australia har sagt nei til denne flytypen i luftrommet sitt.

Powered by Labrador CMS