Flyselskapet Norse Atlantic Airways planlegger å være på vingene til våren.

Norse Atlantic Airways får amerikansk flytillatelse

- Vår visjon er å være The Explorer’s Airline.

Publisert

Det amerikanske transportdepartementet har innvilget Norse Atlantic Airways’ søknad om tillatelse til fly mellom Europa og USA. Selskapet opplyser i en pressemelding at de er i rute til å starte transatlantiske flyvninger til våren.

Det ferske flyselskapet har søkt om flytillatelser til tre amerikanske flyplasser:

– New York (flyplassen Stewart)

– Los Angeles (flyplassen Ontario)

– Fort Lauderdale

Norse Atlantic Airways

  • Selskapet ble grunnlagt av administrerende direktør og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021.
  • Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige flyr av typen Boeing 787 Dreamliner som skal betjene destinasjoner som New York, Florida, Paris, London og Oslo.
  • De første flyvningene forventes å ta av våren 2022.
  • Selskapets hovedkontor er i Arendal.
  • Kilde: Norse Airways

I desember fikk Norse driftstillatelse fra Luftfartstilsynet i Norge og mottok sitt første fly av typen Boeing 787-9 Dreamliner. Norse planlegger de første flygningene fra Oslo til utvalgte byer i USA til våren.

- Denne viktige milepælen bringer oss ett skritt nærmere lansering og vil bidra til flere arbeidsplasser i luftfarten og reiselivsnæringen på begge sider av Atlanteren. Ikke minst vil det bidra til verdiskaping som følge av økt reiseaktivitet, sier konsernsjef og grunnlegger Bjørn Tore Larsen i Norse.

Norse bygger et nytt flyselskap som har som mål å tilby "komfortable langdistanseflygninger til en god pris". De skal drifte 15 Dreamlinerne, som alle skal være hvite med blå logo og blå hale.

- Vår visjon er å være The Explorer’s Airline. For å oppnå det, bygger vi en kultur og skaper et miljø der vi verdsetter mangfold og sørger for at alle medarbeidere skal føle tilhørighet. Ikke bare skal vi jobbe smartere, bedre og raskere enn våre konkurrenter, men vi skal også være kjent for vår gode kundeservice. Vår Norse-kultur vil være et konkurransefortrinn, står det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS