Dakota Norway:

FIKK MOTORTRØBBEL: Bildet viser iherdig jobbing med motoren på Duxford. Nå har Dakotaen endelig forlatt England og er tilbake i Norge.
FIKK MOTORTRØBBEL: Bildet viser iherdig jobbing med motoren på Duxford. Nå har Dakotaen endelig forlatt England og er tilbake i Norge.

Nå er endelig Dakotaen hjemme igjen

Etter et over to måneder langt opphold i England er Norges eneste flygende DC-3 tilbake på Torp.

Publisert

Norges eneste flygende Dakota, LN-WND, er endelig tilbake på norsk jord etter å ha stått bakkefast på Duxford i England siden 4. juni.

DC3-en fikk motortrøbbel under trening på formasjonsflyging på Duxford i forbindelse med arrangementet Daks to Normandy.

- Pilotene handlet raskt og resolutt, avbrøt formasjonen og landet flyet, skrev Dakota Norway på sine nettsider etter hendelsen.

Foreningen Dakota Norway har jobbet iherdig med å få på plass en ny motor. Da motorbyttet var ferdig, satte dårlig vær en stopper for planene om å få maskinen hjem igjen forrige helg.

Men denne helgen klaffet det. I går kveld fikk man endelig høre brummingen fra en DC-3 over Torp-området igjen.

- Fredag morgen kunne pilotene Gunnar Arnekleiv, Baard Løken og Trond Hogner, testfly maskinen på Duxford. Det tekniske arbeidet var dermed sjekket, og de kunne sette kursen over Kanalen og mot Norge ved 15-tiden, skriver Dakota Norway, og fortsetter:

- Klokken 19.03 landet de på Torp etter drøye fire timer i luften, og ble ønsket hjertelig velkommen av mange fra Dakotaens «harde kjerne» som har ventet på å få flyet reparert og hjem til Torp.

Det gjenstår fremdeles noe etterarbeid av teknisk art, så det er ennå ikke sikkert når foreningen vil gjenoppta normal flyging.

- Dakota Norway håper på noen fine høstuker slik at vi kan ha noe igjen av den avbrutte sesongen.

Powered by Labrador CMS