Dakota Norway:

Dakotaen slik vi liker å se den: I luften. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
Dakotaen slik vi liker å se den: I luften. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Mer trøbbel for Dakotaen - på bakken med motorfeil

Flyet skulle vært del av en formasjon på 24 fly som skulle krysse den engelske kanal og fly inn over Normandie. Nå står det på bakken på ubestemt tid.

Publisert Sist oppdatert

Dakota Norways LN-WND har nok en gang fått et driftsavbrudd som følge av motorfeil. Den oppsto under trening på formasjonsflyging på Duxford tirsdag formiddag.

- Pilotene handlet raskt og resolutt, avbrøt formasjonen og landet flyet, skriver Dakota Norway på sine nettsider. Der kommer det også frem at flyet blir stående på bakken en stund.

Dakotaen var på Duxford i forbindelse med arrangementet Daks over Normandy, der planen var at 24 DC-3-er skulle krysse den engelske kanalen onsdag ettermiddag og fly inn over Normandie. Dette som en del av markeringen av at det er 75 år siden D-dagen.

– Dakota Norway beklager på det sterkeste at medlemsflyging og annen flyging igjen blir satt på vent, og nok en gang med en ukjent tidshorisont, sier styreleder i Dakota Norway, Ivar Berg til dakotanorway.no.

På dette bildet ser man tydelig at den venstre propellen står stille. Foto: Andy McKee
På dette bildet ser man tydelig at den venstre propellen står stille. Foto: Andy McKee

Han fremhever at pilotene nok en gang taklet en utfordrende situasjon på rask og riktig måte, slik at resultatet kun ble et problem av teknisk art.

Det er ikke lenge siden sist Dakotaen opplevde problemer av teknisk art. I august sviktet en motor like etter avgang, men godt trente piloter lyktes å foreta en kontrollert landing. De stengte ned den ene motoren, lufttrafikktjenesten ble rutinemessig varslet og flyet returnerte trygt til Torp. Det viste seg at sylinderen på den ene motoren hadde røket.

Den gang ble grundig opplæring og omfattende trening, blant annet i simulator, trukket frem som viktige faktorer for at pilotene handlet resolutt og løste situasjonen på en god måte. 

Motoren, som var ny, ble reparert i USA i vinter

Dakotaen under landing på Duxford. Foto: Andy McKee.
Dakotaen under landing på Duxford. Foto: Andy McKee.
Powered by Labrador CMS