Luftsportsuka på Starmoen slår alle rekorder

Luftsportsuka 2015 slår alle rekorder med flere påmeldte og høyere aktivitetsnivå enn noen gang tidligere. Nyvalgt idrettspresident Tom Tvedt sto for åpningen og ble helfrelst på luftsport etter introduksjonsturer i akroseilfly og Army Cub. Nå venter festivalgeneral Tom Brien storinnrykk til helga.

Publisert

– Idrettspresident Tom Tvedt smilte fra øre til øre etter å ha landet i akroseilfly! Planen var å få til et fallskjermhopp også, men skydekket var litt for lavt for det under åpningen, forteller aktivitetskonsulent Tom Brien til Flynytt.

Luftsportsuka arrangeres for fjerde år på rad, og oppslutningen har i år nådd nye høyder. I løpet av fem hektiske sommerdager feirer luftsportsutøverne seg selv og lærer om hverandres aktiviteter. Men også utenforstående inviteres inn i varmen. NRK, TV2 og VGTV har bidratt til å spre luftsportsbudskapet til verden utenfor.

– Vi har 175 forhåndspåmeldte deltakere, og vi regner med opp til 50 personer ekstra i løpet av weekenden. Vi kan fortsatt skaffe overnattingsplass på Starmoen, men nå fylles det opp fort, sier Brien.

Ikke bare sengene er det rift om: Flere av kursene er overbooket, inkludert spinnkurs for motorflygere og akrokurs for seilflygere. Teorieksamen for privatflysertifikat (PPL) har 24 påmeldte til det som egentlig var 20 plasser.

Også for de som ikke skal på kurs, byr Luftsportsuka på mange tilbud.

– I dag får vi for eksempel besøk av politihelikoptertjenesten som demonstrerer litt av sine aktiviteter. Det kommer veteranfly og det blir mulighet for prøveturer i de fleste luftsportsgrener, forteller Brien.

Mikro i skuddet

På Luftsportsuka i år vil mikrofly spille en hovedrolle. Seilflyene blir slept av mikroflysuksessen Dynamic WT-9 istedenfor tørste, gammeldagse motorfly. Og første offisielle fallskjermhopp fra mikrofly vil skje denne uka.

– Mikrofly kan brukes til mer og mer, men fallskjermhopp fra mikrofly er foreløpig på et dispensasjons- og teststadium akkurat her på Luftsportsuka, forklarer Brien som er entusiastisk til at mikro gjør flyging tilgjengelig for flere og flere.

Powered by Labrador CMS