Stein Erik Nodeland trer av som Luftfartsdirektør.

Luftfartsdirektøren takker for seg

Luftfartsdirektør Stein Erik Nodeland trer av og går over i privat næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Etter over fire år som direktør for den norske luftfartsmyndigheten Luftfartstilsynet, har Stein Erik Nodeland takket ja til stillingen ”vice president industrial cooperation” i NAMMO Gruppen.

 – Jeg har lenge ønsket å prøve meg i det private næringslivet, og dette fremstår som en enestående mulighet for meg. Jeg har derfor takket ja til en veldig spennende jobb. Jeg skal bidra til den strategiske utviklingen av NAMMO Gruppen med hovedoppgave knyttet til industrielt samarbeid, uttaler Nodeland i en melding på Luftfartstilsynets hjemmesider.

– Siden vi er midt i en omstillingsprosess i tilsynet er tidspunktet for å slutte ikke optimalt, men Luftfartstilsynet er i en positiv utvikling og har mange dyktige ledere. Jeg er derfor trygg på at de vil sørge for at omstillingen blir gjennomført på en god måte slik at Luftfartstilsynet blir enda bedre i stand til å løse fremtidens oppgaver, understreker Nodeland. 

– En meget god støttespiller

– Jeg har hatt et svært godt samarbeid med Stein Erik Nodeland. Han har vært en tydelig, profesjonell og visjonær leder som nylig besluttet å rigge Luftfartstilsynet til en enda mer moderne etat med fokus på økt kvalitet til glede for norsk luftfart. Jeg hører bare gode ord om ham også fra andre ansatte og ledere. Jeg ønsker ham lykke til i den nye jobben, sier samferdselsminsiter Ketil Solvik Olsen (FrP) i en kommentar. 

Også fra luftsports-Norge kommer lovordene om den avtroppende direktøren:

– Jeg er den første til å beklage at Stein Erik Nodeland velger å fratre stillingen som luftfartsdirektør. Samtidig har jeg full forståelse for at han griper den muligheten han har fått. Stein har siden han begynte i Luftfartstilsynet i 2012 vært en meget god støttespiller for allmennflyging og luftsport. Han har vist Norges Luftsportforbund (NLF) en stor tillit, noe som har vært viktig og inspirerende for vårt forbund. Han har vært tydelig på at allmennflyging og luftsport har en viktig rolle i luftfarten og samfunnet for øvrig, sier generalsekretær i NLF John Eirik Laupsa til Flynytt.

– Vi ønsker Stein lykke til i den nye jobben, og vi håper å få etablert det samme gode forhold til hans etterfølger i Luftfartstilsynet, avslutter Laupsa. 

Powered by Labrador CMS