Luftfartsskolen i unikt samarbeid med Oxford Aviation Academy

Luftfartsskolen kan som første norske flyskole tilby utdanning på Boeing 737 og Airbus 320 for fremtidens piloter. I samarbeid med Oxford Aviation Academy, vil Luftfartsskolen tilby en komplett utdanningsvei som kvalifiserer til styrmannsjobb på disse flytypene.

Publisert

files/content/news/B737 NG small.jpg

Oxford Aviation er en av verdens ledende treningsorganisasjoner for "full flight"-simulatortrening på Boeing og Airbus. Totalt sett opererer Oxford mer enn 70 flysimulatorer – hovedsakelig i Europa. Avtalen med Luftfartskolen innbærer et nært samarbeid om karriereutvikling for kandidater med trafikkflygersertifikat. Oxford Aviation Academys treningssenter på Arlanda ved Stockholm vil være hovedbase for den nye kursporteføljen som nå tilbys. De nye kursene vil blant annet være Jet Orientation Course (B737), Type Rating Prep Course, Multi Crew Course (B737), Type Ratings B737, A320 (med flere), Ryan Air TR B737 og Type Rating Refresher Course. Deler av den initielle treningen vil også kunne gjennomføres ved Luftfartsskolen i Oslo, som har egne simulatorinstruktører med tung erfaring og med bakgrunn fra SAS og Oxford Aviation Academy. - Sammen med Luftfartsskolens anerkjente utdanningskonsept frem til trafikkflyger vil dette samarbeidet bygge bro for skandinaviske pilotkandidater til en rekke større europeiske flyselskaper, uttaler styreleder og tidligere SAS-kaptein Otto Lagarhus i Luftfartsskolen.

Flere av de større flyselskapene i Europa krever eller forventer i dag at kandidater som søker pilotjobb har gjennomgått utdanning i selskapsprosedyrer og/eller har typerettighet på selskapets flytyper.

– Vi vil nå også kunne tilby MCC-kurs som gjennomføres med Ryanairs Standard Operating Procedures (SOP). – Jeg ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å tilby dette programmet i samarbeid med andre flyselskap, også på andre flytyper, og med selskapets egen SOP i bunnen, sier Thor Alvik, daglig leder i Luftfartsskolen.

Et felles mål i dette samarbeidet er å videreutvikle et komplett kosteffektivt program som dekker fremtidens behov.

Luftfartsskolen utdanner for tiden om lag 70 piloter på fly i tillegg til et tyvetalls helikopterpiloter årlig. Skolen tilbyr to utdanningsretninger, hvor den ene retningen inkluderer studieopphold ved partnerskole i Daytona Beach, Florida eller i Portland, Oregon.

Powered by Labrador CMS