FLYPODDEN:

LAGER PODCAST FOR FLYNERDER: Thomas Lone og Christian Kamhaug. Podcastens har nylig fått et tredje medlem, som heter Espen Næss. Foto: Privat
LAGER PODCAST FOR FLYNERDER: Thomas Lone og Christian Kamhaug. Podcastens har nylig fått et tredje medlem, som heter Espen Næss. Foto: Privat

Lager verdens største flypodcast – på norsk!

– Vi tenker jo at det først og fremst er flynerder som hører på, men vi har fått overraskende mange tilbakemeldinger fra folk som har blitt interessert i luftfart på grunn av podcasten.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller Christian Kamhaug om sin egen podcast Flypodden. Podcasten deler han med Thomas Lone og duoen har vært en del av podcastuniverset siden februar 2018. Nylig fikk de også med seg Espen Næss på laget.

Duoen har siden den gang produsert en ukentlig podcast på omkring 45 minutter hvor de prater om det som har skjedd den siste tiden innenfor luftfart og flybransjen. Med en lett tone og morsom vri på det meste, noe som gjør podcasten letthørt og fengende.

– Hadde ikke peiling

At de skulle starte podcast kom på mange måter brått på.

– Ideen kom da jeg sendte en snap til Christian i februar en gang om noe som skjedde på Gardermoen. Da kom vi plutselig på ideen om å kanskje lage podcast (en lyd- eller videofil som kringkastes via nettet, journ.anm). Etter det gikk det slag i slag, forteller Lone.

– Det gikk så fort at vi bestemte oss på tirsdagen, og så satt vi i studio på torsdagen. I starten hadde vi ikke helt peiling på hvordan alt fungerte med det tekniske og sånt, men det har vi hatt en bra forbedring på etter hvert, kan man si, utdyper Kamhaug.

Per 3. februar 2019 har flyentusiastene produsert 57 episoder. De har på ingen måte tenkt å gi seg med det første. Til Flynytt forteller de blant annet at de ønsker å bruke podcasten til å informere folk om hvordan ting fungerer i luftfarten.

– Vi ønsker jo å øke interessen for luftfarten, men også dele av vår kunnskap. For det kan jo hende at vi går inn på diverse forumer på nettet og ser en god del myter som kanskje ikke er helt riktige, forteller Kamhaug.

Overraskende bred appell

Flypoddens skapere har på denne tiden også fått en god del respons på podcasten. Lone og Kamhaug, som ofte er på reisefot, treffer ofte på lyttere som setter pris på det de hører på podcasten.

– Nylig hadde jeg en hendelse da jeg var på Værnes og skulle til Rørvik. På Værnes kom plutselig kapteinen på det Widerøe-flyet jeg skulle på bort og fortalte masse om hvordan han hadde hørt på podcasten på vei til jobb. Også fikk jeg en tur på klappsete da selvfølgelig, kunne en fornøyd Lone meddele.

– Vi tenker jo at det først og fremst er flynerder som hører på, men vi har faktisk fått overraskende mange tilbakemeldinger fra folk som har blitt interessert i luftfart på grunn av podcasten. For det er nok noe som mange har hatt det i seg at de har vært interessert i luftfart, men ikke har turt å si det høyt, forteller Kamhaug.

På spørsmål om hva som er de store fremtidsplanene for podcasten er Lone og Kamhaug klare på hvor veien går.

– Men vi ønsker å kunne reise mer på besøk til andre og lage flere klassiske radioreportasjer hvor vi snakker med bransjefolk. Ellers så vil vi prøve som i dag å holde alt på et variert nivå med alt i fra historie, nyheter og andre morsomheter, utdyper Kamhaug, som for lengst har lykkes i ambisjonen om å være verdens største flypodcast på norsk (etter hva Flynytt erfarer finnes det bare én, journ.anm.).

Mer GA-stoff?

På spørsmål om det etter hvert vil bli mer GA-stoff i podcasten, svarer Kamhaug:

– Det vet vi ikke helt, for det er jo ikke nødvendigvis så mange nyheter ukentlig som for oss er verdt å snakke om eller at vi har interessen for det.

– Før jul oppfordret vil til at folk skulle handle julegavene hos veteranflyklubbene. Så vi har sneket inn litt reklame for dem, og vi håper jo at folk tar seg en tur til sin lokale flyplass for å holde liv i det norske GA miljøet, utdyper Lone.

Du finner podcasten på flypodden.no.

Powered by Labrador CMS