EKSTERN FINANSIERING: - Fortsatt drift kan ikke reddes med lokalpolitiske vedtak, men er avhengig en ekstern finansiering som per nå ikke virker særlig sannsynlig, mener KrF.

Kristelig Folkeparti: – Avhengig av ekstern finansiering

Publisert Sist oppdatert

KrF svarer:

1. Dersom dere vinner valget og får flertall: Kan partiet da garantere at Kjeller flyplass blir bevart?

– Nei, og det er det ingen kommunepolitikere som kan. Fortsatt drift kan ikke reddes med lokalpolitiske vedtak, men er avhengig en ekstern finansiering som per nå ikke virker særlig sannsynlig.

2. Hva er viktigst for dere å ta hensyn til når Kjeller-området skal forvaltes videre?

Ronny Sundsfjord 3. kandidat Lillestrøm KrF. Foto: Privat

– Dersom det ikke blir mulig å bevare Kjeller flyplass, vil Lillestrøm Krf bruke området slik at det blir til nytte og glede for innbyggere, næringsliv, kultur og vitenskap. Da er det viktig å være i forkant med alternative planer, slik at ikke all utvikling i området skjer på utbyggernes premisser.

3. Hva er deres drømmescenario for området i fremtiden?

– Det har vi ingen eksakte meninger om. Det viktigste er at byens innbyggere blir hørt, og at området får et innhold og en utforming som skaper tivsel og ikke ytterlige trafikkproblemer.

4. Hva tenker deres parti om elektrisk luftfart og hva denne utviklingen kan bety for Kjeller flyplass?

– Utslippsfri luftfart er både interessant og ønskelig, og ville ha passet bra midt mellom forskningsparken og flyfaglinja på Skedsmo vgs. Men til nå er det ingen aktuelle aktører som har vist interesse for dette. Dessuten er det ikke sikkert at Luftfartstilsynet vil tillate utprøving av fly med uavklart driftsikkerhet over tettbebyggelsen i Lillestrøm.

5. Hvilken betydning vil dere si at Kjeller flyplass har for Lillestrøm kommune?

– For det meste følelsesmessig betydning i forhold til historie, identitet og den nostalgiske motorduren på søndagene, men også som en buffer mot mulig massiv høyhusbebyggelse med en kaosskapende trafikkøkning, men det siste kan ogs løses politisk.

6. Har noen medlemmer i partiet vært med på flytur fra Kjeller flyplass?

– Det kan godt hende, men det har jeg ikke oversikt over.

Powered by Labrador CMS