OSM AVIATION:

HAR TATT FLYTIME: Ketil Solvik-Olsen viste stolt frem loggboken sin da Flynytt besøkte ham i fjor. Nå har han fått prosjektlederjobb i OSM Aviation.
HAR TATT FLYTIME: Ketil Solvik-Olsen viste stolt frem loggboken sin da Flynytt besøkte ham i fjor. Nå har han fått prosjektlederjobb i OSM Aviation.

Ketil Solvik-Olsen starter flyskole i USA

Den tidligere samferdselsministeren skal lede etableringen av flyskolen OSM Aviation Academy "over dammen".

Publisert

OSM Aviation-sjef Espen Høiby har rekruttert den tidligere samferdselsministeren for å starte en ny flyskole i USA, melder E24.

Solvik-Olsen skal lede etableringen av flyskolen OSM Aviation Academy i USA.

Satser på utdanning

OSM Aviation er et bemanningsselskap som leverer tjenester til luftfartssektoren.

Blant annet leier de ut piloter og kabinpersonale  til en rekke flyselskaper. I fjor kjøpte de 51 prosent av flyskolen Scandinavian Aviation Academy i Sverige og satser nå for fullt på å også utdanne flygere selv.

I Norge har selskapet satset stort på en flyskole på Arendal lufthavn, Gullknapp. Nå står altså USA for døren.

- Hadde ingen planer

Ketil Solvik-Olsen  flyttet til Alabama med familien i høst, der kona har fått jobb på et av USAs største barnesykehus. Han sier til E24 at det hele nesten føles litt for godt ut til å være sant:

– Jeg hadde jo virkelig ingen planer for hva jeg skulle gjøre da vi flyttet hit og min kone skulle jobbe her. Når Espen (Høiby, journ.anm.) tok kontakt og fortalte hva de ønsket å gjøre her med flyskolen var det veldig spennende og en god match for meg, sier han til E24.

Espen Høiby opplyser til E24 at de regner med å omsette for rundt 430 millioner dollar i 2018, eller rundt 3,7 milliarder kroner med dagens kurs.

Han forteller at OSM Aviation er strenge i søknadsprosessen, og at de fort avviser opp mot 50 prosent av dem som søker.

– De som kommer inn på flyskolen garanterer vi jobb og vi jobber også med å kunne tilby studiefinansiering slik at vi kan brede ut søkerbasen bedre, sier Høiby.

Blir det PPL? 

Solvik-Olsen er kjent som en flyentuasiast. Da Norges første elfly, LN-ELA, hadde sin første offisielle tur i luften over norsk jord var det med nettopp den daværende samferdselsministeren om bord. Avinor-sjef Dag Falk-Petersen var fartøysjef. 

- Jeg har én registrert flytime, men langt flere flyturer. Jeg har fløyet ut fra blant annet Trondheim, Bodø og Kjeller. Det er flotte folk og en flott hobby, sa Solvik-Olsen da Flynytt snakket med ham for et år siden. 

Så er det bare å vente å se om det ikke blir PPL på den tidligere samferdselsministeren også, før han vender kursen mot Norge igjen. 

Powered by Labrador CMS