Jeppesens VFR-app nærmer seg Norge

Jeppesens sjarmoffensiv overfor europeiske VFR-flygere er bragt ett hakk videre med siste versjon av VFR-appen Mobile FliteDeck VFR. Fra fjorårets forsiktige begynnelse "beefes" nå appen opp med dekning for stadig flere europeiske land. Danmark blir med fra april, mens Norge kommer etter, men først mot slutten av året. Ikke minst satser Jeppesen på et kraftig verktøy for værbriefing som blir lansert i mai.

Publisert

– Dere har sikkert kommet for å spørre om når vi får dekning for Norge... Italia er nettopp kommet med, og i april kommer blant annet Danmark, sier Tobias Baesch som er manager for Jeppesen Navigation Portfolio til Flynytt.– Danmark er ikke nok...

– Vi er veldig opptatt av å sikre kvaliteten på luftroms- og andre kartdata. Det finnes mange apper der ute, men kvaliteten på navdataene er varierende. Korrekte navdata er Jeppesens varemerke. Derfor tar det tid å bygge opp den samme dekningen som konkurrentene har. Men når dekningen er i boks, er vi sikre på at vi konkurrerer veldig bra på kvalitet, sier Baesch.– Så dere skal ta igjen konkurrenter som SkyDemon?– Det har vi til hensikt, ja, sier Baesch og legger til at Norge mest sannsynlig kommer med i dekningsområdet fra høsten eller mot slutten av året.

Lovende værfunksjon

Også på funksjonsfronten har det skjedd mye siden Jeppesen først lanserte sin rendyrkede VFR-app på Aero i Friedrichshafen i fjor. Stadig flere av de funksjonene vi er vant til fra andre apper kommer med – det gjelder alt fra luftromsvarsling til visuell visning av notamområder. Og snart kommer det også en lovende værfunksjon.

– Værfunksjonen blir fargekodebasert og har mye til felles med hvordan den tyske værtjenesten fargekoder sine GAFOR-områder. Ved å zoome inn vil appen dynamisk gi stadig mer detaljer om været, forklarer Baesch og viser fram en betaversjon av appen som har med de nye værfinessene.

Funksjonaliteten kommer imidlertid til en pris. Dekning for hele Europa med dagens dekningsområde koster omtrent en tusenlapp for et engangskjøp uten oppdatering. Dersom du vil har kontinuerlig oppdatering og abonnement for ett år, er prisen nesten 4.000 kr.

Powered by Labrador CMS