AVDUKES: Junkers A50 Heritage blir vist frem på Aero Friedrichshafen.

Her avdukes Junkers A50 heritage på Aero Friedrichshafen

Vil tilby luftig tidsreise til unge piloter.

Publisert Sist oppdatert

Besøkende som legger turen til Junkers-standen på flymessen Aero kan vente seg en aldri så liten tidsreise når de vender øynene mot den splitter nye Junkers A50 Heritage.

Flyet, som er en moderne rekonstruksjon av den historiske Junkers A50, ble avduket nettopp her i Friedrichshafen. 

Henvender seg mot unge flygere

Junkers A50 Heritage kombinerer nostalgisk design med moderne teknologi, og er lett gjenkjennelig med sin karakteristiske stjernemotor og klassiske utseende med trepropell og metallstruktur som minner om luftfartens tidlige dager.

Men du må ikke la deg lure av flyets tradisjonstro utseende.

NYTT FLY: Junkers A50 Heritage er en moderne tolkning av et klassisk 1930-talls design, komplett med den ikoniske stjernemotoren og en elegant trepropell, som forener historisk sjarm med dagens flyteknologi.

- Silhuetten minner om gamledager, men inni er flyet utstyrt med moderne motor og avionikk, sier Junkers-sjef Dieter  Morszeck.

Junkers A50 Heritage er utstyrt med en Verner Scarlett 7U stjernemotor. Det er en 124 hestekrefters motor, noe som gir Junkers A50 Heritage tilstrekkelig kraft for de fleste rekreasjonsflygingsformål.

Junkers har som mål at det nye flyet skal fange unge menneskers interesse for å begynne med flyging.

Jomfrutur i juni

Der den opprinnelige modellen på 1930-tallet ble ansett som et stort fly med den maksimal avgangsvekten på 600 kilogram, presenteres nyskapningen i dag som et ultralett fly.

Junkers A50, forgjengeren til Junkers A50 Heritage, var en bemerkelsesverdig modell fra 1930-tallet, designet av den tyske flyprodusenten Junkers. Denne modellen var kjent for sin robuste konstruksjon og innovative bruk av metall i flykroppen, noe som var relativt nytt på den tiden. Junkers A50 var en del av en ny æra der metall ble foretrukket fremfor tre og lerret, som hadde vært standard i tidligere flykonstruksjoner.

Flyet var et en-motors, lav-vinget monoplan som primært ble brukt for rekreasjonsflyging og som skolefly.

Junkers A50 Heritage har planlagt jomfruturen i juni. 

Powered by Labrador CMS