Denne gjengen lager podcast for norske allmennflygere. Fra venstre: Hedvig Langehaug, Tom Sennerud, Jarle O. Mauritzen (gjest), Reidar Berntsen (gjest), Per Anders Johnsen.

Har lansert podkast for norske piloter

Luftsportsnasjonen Norge har ventet lenge nok: Med høyoktan entusiasme og et arsenal av flyhistorier lanseres nå en podkast rettet mot alle som elsker flyging.

Publisert Sist oppdatert

Den nye podkasten «Flydilla» har som mål å spre flyglede og kunnskap om luftfart og luftsport. Selv om generell luftfart (GA) ofte vil stå i rampelyset, vil podkasten også ta dykk inn i verdenen til både militærflyvning og kommersiell luftfart. 

– Opprinnelig kommer ideen fra Tom Sennerud som selv er aktiv hobbyflyger på Kjeller. Han er også innehaver av LNM Studio på Ensjø i Oslo der episodene produseres. Tom liker best å styre teknikken, så han har fått med seg et knippe kreative venner fra flymiljøet som var villige til å prøve seg som vertskap i studio, sier Per Anders Johnsen.

– Vil gi noe tilbake

Programledertrioen består i tillegg til nevnte Johnsen av Hedvig Langehaug og Bjarne André Myklebust. De er alle ivrige allmennflygere.

– Vi ønsker å gi noe tilbake til luftfarten som har gitt oss så mye!, fortsetter Johnsen. 

Podkast-gjengen ønsker å nå ut til et bredt publikum, ikke bare de som allerede har oppdaget gleden ved å fly og drive luftsport. 

– Vi håper å spre kunnskap og flyglede på en sånn måte at flere blir nysgjerrig og kanskje tar en prøvetime og dermed bidra til å rekruttere flere til å oppdage denne fantastiske hobbyen”, sier Langehaug som selv har fløyet i fem år og fått smaken på «bush flyging». 

Både Langehaug og Johnsen er helt ferske bak mikrofonen, mens Myklebust drev mye med nærradio i sin ungdom. Han synes det er fint å være tilbake bak mikrofonen og snakke om spennende tema med kunnskapsrike og engasjerte gjester i studio. 

– Det er gjestene som skal være i sentrum for episodene”, forklarer han og kan røpe at det ikke har vært vanskelig å få spennende gjester til å komme i studio og dele sine opplevelser og kunnskap.

Høyt og lavt

De fleste episodene utforsker ulike aspekter ved flyverdenen, mens noen spesialepisoder har intervjuer med kjente skikkelser fra flymiljøet.

Den første podkast-episoden ble sluppet like før påske. Totalt har gjengen planlagt ti episoder før sommeren, som skal slippes ukentlig. 

– Lanseringen har gått over all forventning. Det er morsomt å se at en podkast om luftfart nådde helt opp til 29. plass på Top 200-lista til Spotify. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger fra lyttere med ideer til tema og personer de ønsker å høre mer om, sier Johnsen.

– Dersom responsen fortsetter å være god håper vi å fortsette å lage nytt og spennende innhold i en sesong to utover høsten. Det kan absolutt komme mer spennende innhold også utover sommeren, så det er bare å følge med! 

Nyttig og «feel good»

Johnsen kan avsløre at den første sesongen blant annet inkluderer temaer som veien til PPL, seilflyging, EAA og hjemmebygging, akrobatikk og flygeoppvisning. 

– I tillegg kommer det noen episoder som er rene personportretter der vi tar for oss en velkjent person innen et miljø og lokker frem artige historier fra virkeligheten. Hedvig er i ferd med å fullføre regien på en episode om jenter i norsk luftfart og har til og med gjort et intervju med selveste Turi Widerøe, fortsetter han.

– Hva er det dere ønsker å oppnå med denne podkasten?

– «Flydilla» er ment å være opplysende rundt et flyrelatert tema, samtidig som den skal være en «feel good» lytteropplevelse med gode historier fra virkeligheten. Dette er vi i ferd med å få til på en fin måte, avslutter Johnsen.

«Flydilla» er tilgjengelig på de vanligste plattformene som Apple Podcast, Spotify og Podimo. Podkasten har også egne sider på Facebook og Instagram, der de håper at lytterne vil være aktive med innspill og spørsmål. Her kan man også finne bilder og videoer som utfyller episodene.

Powered by Labrador CMS