Kommersiell Luftfart:

Flyselskapet Ryanair har i løpet av et par år gått fra pilotmangel til overtallighet.
Flyselskapet Ryanair har i løpet av et par år gått fra pilotmangel til overtallighet.

- Har 500 piloter for mye

Flyselskapet Ryanair varsler oppsigelser.

Publisert

Lavprisselskapet Ryanair har 500 piloter og 400 kabinansatte mer enn de trenger og varsler oppsigelser. Det kommer frem i en "videohilsen" fra selskapets sjef Michal O'Leary, melder Reuters.

Han forteller også at selskapet står overfor flere utfordringer i tiden fremover og at inntjeningen er dårligere enn forventet.

Flyforbudet som er påført Boeings 737-MAX har skapt store problemer for Ryanair. Selskapet skulle egentlig ha mottatt 25 MAX-fly i år og like mange neste år. Nå har de flere ansatte enn de har behov for. 

- Vi håper å beholde så mange jobber vi kan, men vi er nødt til å reagere nå og vi må raskt svare på forsinkelsene av MAX-flyene og til truslene en "no deal Brexit" utgjør i slutten av oktober, sier O'Leary i videoklippet.

Han nevner ikke noen konkrete tall på hvor mange som vil få sparken, men sier at det ikke er til å komme utenom at noen må gå. Den førte oppsigelsesrunden vil finne sted rundt slutten av september, etterfulgt av en ny runde etter jul. 

Alle som er bevandret i luftfarten vet at ting snur kjapt. Det er bare to år siden Ryanair skapte store overskrifter da de måtte kanseller hundrevis av avganger på grunn av pilotmangel.

Powered by Labrador CMS