Fullspekket luftsportsuke

Årets luftsportsuke på Starmoen som går av stabelen 12. – 16. juni ligger an til å få et fullspekket program. Ikke bare er dette anledningen for å prøve ut ulike luftsportsgrener: På Luftsportsuka 2013 blir det mulig å gjøre alt fra å teste nye LSA-fly til å delta på JAA-godkjent kurs for RNAV-flyging.

Publisert

Som ifjor er det Starmoen flyplass utenfor Elverum som er vertsplass for arrangementet. Demonstrasjon av nye fly inkluderer både Stemme S6, Tecnam P2010 JF, Czech Sport Aircraft PS28 Cruiser, Dynamic WT-9 og Aquila A211 – sistnevnte i prototypversjon. Det vil bli mulig å prøvefly flere av maskinene.

Sjelden mulighet

På seminarsiden er det særlig verdt å legge merke til at den europeiske organisasjonen for privatflygere med instrumentbevis, PPL-IR, kommer på søndag for å holde et JAA-godkjent kurs i RNAV-flyging.

– Det er fortsatt mulig å melde seg på dette kurset, og deltakerne skal helst ha lest igjennom en guide om emnet på forhånd som kan lastes ned på nettet, sier George Lundberg, fagsjef motorfly i NLF.

http://www.pplir.org/using-the-rating/360-rnav-training-manual-v18

Et kurs av denne typen er obligatorisk for å kunne benytte RNAV-prosedyrer under instrumentflyging, og selv flygere uten instrumentbevis kan ha nytte av kurset – eksempelvis som en forberedelse til å ta det nye forenklede instrumentbeviset som er på vei inn i Europa.

Programmet inneholder dessuten kurs i faget "Menneskelige ytelser og begrensninger" som er obligatorisk for de som ennå ikke har konvertert fra nasjonalt sertifikat til JAR-FCL-sertifikat.

Stor bredde

Stikkord for programmet er først og fremst stor bredde: Akrointro, halehjulsflyging, ballongflyging og fallskjermhopping er bare noen få eksempler på hva det legges opp til at man kan delta på denne uka. Ikke minst har arrangørene lagt vekt på det sosiale aspektet - her blir det mulig å møte mange av landets luftsportsutøvere.

For påmeldig og fullstendig program, se NLFs hjemmeside.

Powered by Labrador CMS