DRØMMESCENARIO: – Drømmescenario vårt er å få et fantastisk luftfartøyvernsenter med en aktiv flystripe som sørger for at vi fortsatt har flyvende veteranfly i lufta og et Kjellerområde som bugner av innovativ næring og eventuelle boliger i skjønn harmoni, mener Frp. Foto: Martin Nilsen

Frp: – Vil ha flyplass med aktiv rullebane

Publisert

Frp svarer:

1. Dersom dere vinner valget og får flertall: Kan partiet da garantere at Kjeller flyplass blir bevart?

– Fremskrittspartiet vil beholde Kjeller flyplass med en aktiv rullebane og veteranfly i lufta! Dette har vi stått for i tidligere behandlinger av saken. Trolig vil ikke Fremskrittspartiet få flertall alene, derfor kommer vi til å jobbe utrettelig inn mot den konstellasjonen vi eventuelt blir en del av for at vår visjon om Kjeller flyplass skal bli en realitet.

Derfor mener vi at de som ønsker bevaring burde stemme på FrP slik vi får en så sterk stemme som mulig i et eventuelt samarbeid med andre partier!

2. Hva er viktigst for dere å ta hensyn til når Kjeller-området skal forvaltes videre?

– Det aller viktigste for oss er å jobbe videre for å beholde den unike flyaktiviteten som er på Kjeller i tillegg til at flyplassen blir forvaltet som et kulturminne. Men det er også viktig for oss at de områdene som veteranflyaktiviteten ikke har behov for lenger kan brukes til f.eks næring. Her har flymiljøet vist at det er ikke nødvendig å velge enten eller.

Brede Rørhus, Lillestrøm FrP

Vi mener også at det er viktig at prosessen med å overlate eiendom og grunn til flymiljøet og kommunen må gjøres så sømløst som mulig og så rimelig som mulig slik at innbyggerne i kommunen ikke blir sterkt økonomisk presset av dette. Vi har full tro på at staten vil komme på banen i denne saken.

3. Hva er deres drømmescenario for området i fremtiden?

– Drømmescenario vårt er å få et fantastisk luftfartøyvernsenter med en aktiv flystripe som sørger for at vi fortsatt har flyvende veteranfly i lufta og et Kjellerområde som bugner av innovativ næring og eventuelle boliger i skjønn harmoni. Noen mener dette er utopi, men vi mener det er fullt mulig og realistisk.

4. Hva tenker deres parti om elektrisk luftfart og hva denne utviklingen kan bety for Kjeller flyplass?

– Vi tror elektrisk luftfart på sikt vil være fremtiden for både privat og kommersiell aktivitet. Med det fantastiske forsknings og innovativ miljøet vi har på Kjeller vi har allerede kan dette blir en unik kombinasjon for å skape fremtidens elektriske luftfart.

5. Hvilken betydning vil dere si at Kjeller flyplass har for Lillestrøm kommune?

– Uerstattelig! Kjeller flyplass er unik, og har et potensiale til å skape enorm blest om Lillestrøm kommune. Vi har sjansen til å skape en kommune som varmt tar hånd om sin fortid men samtidig ser fremover og skaper Innovasjon. Ved å omgjøre kjeller flyplass til den visjonen vi har kommer dette til å sette Lillestrøm kommune virkelig på kartet.

6. Har noen medlemmer i partiet vært med på flytur fra Kjeller flyplass?

– Ja! Jeg, Brede Rørhus, var med en tidligere kollega som nettopp hadde tatt småflylappen (som nå er kommersiell pilot) i et toseters «skolefly». Litt skummelt i starten, men det ble en fantastisk tur over Romerike. Også partikollega Ronny Røste har fløyet fra lufthavnen, både i fly og i helikopter!

Powered by Labrador CMS