Flyshow:

Torbay Air Show er spesielt i det det ikke foregår ved en flyplass. Her kan du følge med på oppvisningen fra land, eller, sammen med mange andre, fra småbåter ute i bukten.
Torbay Air Show er spesielt i det det ikke foregår ved en flyplass. Her kan du følge med på oppvisningen fra land, eller, sammen med mange andre, fra småbåter ute i bukten.

Flyshowet du ikke kan fly til (!)

Ja, det finnes faktisk!

Publisert

Derimot kommer du greit frem ved å bruke Dartmouth Steam Railway eller hjuldamper for den saks skyld, om ikke Western Lady Ferry Service frister mer. For ordens skyld må vi føye til at egen båt, moderne tog, bil, buss, sykkel eller til og med føtter, er gangbare transportmuligheter, men med forbehold om at du har et sjøfly eller amfibium på lur, kan du ikke fly dit flyshowet foregår.

Vi befinner oss på den engelske rivieraen, i grevskapet Devon, i bykommunen Torbay og i badebyen Torquay, som for kjennere av Agatha Christie og hennes belgiske detektiv Hercule Poirot, er et velkjent sted.

Torquay ligger sør for Exeter og øst-nord-øst for Plymouth på nordsiden av bukten Tor Bay i den engelske kanal, og det er altså her Torbay Air Show foregår på forsommeren.

Torbay Air Show har vært arranger siden 2016, og har vokst i popularitet siden da. De to siste årene har over 165 000 tilskuere opplevd showet som foregår over to dager. I 2019 ble flyshowet arrangert den første helgen i juni, og sparket med det i gang flyshowsesongen i Storbritannia.

Torbay Air Show er spesielt i det det ikke foregår ved en flyplass og fordi Tor Bay og bebyggelsen i Torquay ligger som et naturlig amfiteater som gir en egen ramme rundt showet.

Her kan du følge med på oppvisningen fra land, eller, sammen med mange andre, fra småbåter ute i bukten. Torbay Air Show er også unikt fordi det er bykommunen Torbay med samarbeidspartnere som står bak arrangementet.

Det er ikke småtterier som gjør badebyen et besøk, og i år kunne tilskuerne glede seg over Twirlybatics (Pitts Special), Battle of Britain Memorial Flight, RAF Red Arrows, RAF Chinook Display Team, Tigers Freefall Parachute Display Team, Royal Navy Black Cat, Strikemaster, The Blades Display Team og RAF Tucano T1 i tillegg til et yrende folkeliv.

Noe for Norge i 2020? Flyshow i Middagsbukta eller i Blindleia på Sankt Hans? Ballen er herved sparket videre, hører dere NLF, KNS og KNBF?

Powered by Labrador CMS