Flynytt er endelig på lesebrett

Nå kan du lese Flynytt på lesebrett gjennom en egen app! Som del av en forsøksordning ut året vil alle som abonnerer på papirutgaven av Flynytt få gratis tilgang til magasinet på iPad. Andre lesere kan kjøpe enkeltutgaver via Apples Newsstand til omtrent samme nettopris som i butikk. Innen utgangen av året har apputvikleren også varslet en utgave for operativsystemet Android.

– Vi har lenge ønsket å få på plass en lesebrettutgave av Flynytt, men for et lite tidsskrift handler det om å finne en teknisk løsning som ikke krever altfor store økonomiske ressurser. MAZ Digital har nå utviklet en app som vi kjører en test på ut året. Om vi og leserne blir fornøyd, er det gode sjanser for at dette blir et permanent supplement til papirutgaven, forteller Flynytts redaktør Torkell Sætervadet.

Appen kan lastes ned gratis på AppStore, og hele 2012-årgangen er tilgjengelig uten kostnad for de som allerede abonnerer på bladet på papir. Andre må betale per utgave, om de ikke velger å tegne et fullt abonnement for et år.

Interaktivitet fra utgave 4

De tre første utgavene er identisk med papirutgaven, mens siste nummer har interaktivitet i form av aktive lenker, video mv i tillegg til innholdet i papirutgaven.

– Dette er å anse som et testprosjekt, og for utgave 4 har vi lekt oss med litt forskjellige måter å presentere ekstra innhold på. I noen tilfeller må leserne trykke på en PLAY-knapp på bildene, i andre tilfeller starter videoavspilling eller nettleser automatisk når man kommer til en bestemt side. Dessuten er de fleste annonsene lagt opp med aktive lenker slik at man kommer rett til annonsørenes hjemmeside dersom man trykker på annonsen, sier Sætervadet.

Ekstra innhold som video er avhengig av nettilgang for avspilling.

– Videoene ligger på eksterne servere som YouTube og Vimeo, så derfor er nettilgang nødvendig. Apputvikleren vurderer å legge in mulighet for nedlastbare videoer på et senere tidspunkt, men dette ligger nok langt fram i tid, blant annet fordi det blir veldig tidkrevende å laste ned magasinet om alle videoene skal bli med, fortsetter Sætervadet.

– Det er dessuten viktig å være klar over at nye funksjoner er under utarbeidelse, for eksempel fritekstsøk. Ikke minst er vi opptatt av å kunne betjene Android-brukere, og apputvikleren har indikert at en løsning vil være på plass innen utgangen av året.

Stor leserinteresse

Flynytt har nettopp gjennomført en leserundersøkelse om lesebrett og distribusjonsform, og hele 60 prosent av de over 800 som svarte på undersøkelsen fortalte at de er interessert i å få Flynytt på lesebrett.

– Folks betalingsvilje er imidlertid mer blandet. Av de som ønsket seg Flynytt på lesebrett, kunne 25 prosent tenke seg å bytte ut papir med lesebrett for samme abonnementspris, og nesten like mange var villig til å betale en femtilapp ekstra for å få bladet i to kanaler. 14 prosent kunne tenke seg å bytte ut papirutgaven bare dersom de fikk en abonnementsrabatt på minst en femtilapp. Men for de aller fleste, dvs 40 prosent av de lesebrettinteresserte, handler det om pose og sekk: De ønsker Flynytt på papir og på nett uten å betale ekstra for det, forteller Sætervadet.

Styret i NLF Motorflyseksjonen som også er Flynytts styre vil ta endelig stilling til om Flynytt på lesebrett blir et permanent tilbud innen utgangen av året. Da vil det også fastsettes en forretningsmodell som tar innspillene fra leserne i betraktning.

Slik gjør du

For å prøve appen går du til AppStore og søker på FLYNYTT. Du får her mulighet til å laste ned appen gratis.

Når den er installert på lesebrettet, vil den havne i Apples "Newsstand" / "Aviskiosk", og når du starter applikasjonen derfra kan du enten velge å laste ned enkeltutgaver av bladet mot betaling, eller du kan trykke på knappen "Print subscriber" (blå knapp øverst i midten) dersom du allerede abonnerer.

Du kommer da til et felt hvor du kan fylle ut NLF-medlemsnummer ("Membership number") og personlig nøkkel ("Passcode"). Medlemsnummer og personlig nøkkel finner du på ditt NLF-medlemskort. Husk at nøkkelen skiftes hvert år automatisk, og at det kun er medlemsnøkkelen fra 2012 som er gyldig. Bruk kun de tre første sifrene av medlemsnøkkelen.

Powered by Labrador CMS