Korona:

Sea Hurricane og Gladiator – to av flyene fra Shuttleworth Collection som kan opleves virtuelt fra søndag 3. mai.

Er du skuffet over at årets flyshow er avlyst? Her er løsningen!

Shuttleworth Collection på Old Warden-flyplassen nord for London tenker nytt.

Publisert

Shuttleworth Collection på Old Warden-flyplassen nord for London åpner sesongen med det tradisjonelle Season Premier Airshow søndag 3. mai. 

Det blir riktig nok en veldig utradisjonell sesongstart, og for første gang i samlingens historie blir det show uten publikum.

Korona stanser flyshowsommeren

De britiske korona-reglene har medført en rekke restriksjoner for englenderne, blant annet kan de ikke dra på pub eller ferdes langt fra hjemmet. 

Men alle har behov for opplevelser, og virksomhetene trenger omsetning. Løsningen på Old Warden: Man gjør sesongstarten tilgjengelig på nett.

 Fra klokken åtte på søndag kan man betale 2,50, 5, 7,50 eller 10 pund, man velger selv, og får med det tilgang på to timer og ti minutter med høydepunkter fra de siste årenes flyshow. 

”Publikum” vil ha tilgang til showet i 30 dager.

... Men flyshow på skjerm?

Når vi nå en gang lever i koronaens tid, må man kunne kalle dette et friskt initiativ fra en gammel samling. Men flyshow på skjerm? Det vil altså bare være en skygge av det vi ser, hører og lukter i den virkelige verden.

Nettopp derfor gir det likevel mening å støtte samlingen, og andre flygende organsisasjoner og selskaper, i disse utfordrende tider. Forhåpentligvis vil vi slippe å se en konkursbølge ramme miljøet.

Sopwith Triplane – en anden sjeldenhet, som vil kunne sees når samlingen inviterer til online flyshow.

Og neste sommer er det lov å håpe at vi igjen samles på stripa for å dele opplevelsen av et forrykende flyshow (eller ti).

Powered by Labrador CMS