DAKOTA NORWAY

Dakota Norways DC-3, LN-WND, fotografert på Duxford i begynnelsen av juni.
Dakota Norways DC-3, LN-WND, fotografert på Duxford i begynnelsen av juni.

Endelig gode nyheter for Dakota Norway

Ny motor er på vei!

Publisert

Norges eneste flygende Dakota har vært bakkefast på Duxford siden begynnelsen av juni.

Dakotaen var i England i forbindelse med arrangementet Daks over Normandy, der planen var at 24 DC-3-er skulle krysse den engelske kanalen onsdag ettermiddag og fly inn over Normandie. Dette som en del av markeringen av at det er 75 år siden D-dagen.

Ny motor på vei

Dakota Norways LN-WND fikk motortrøbbel under trening på formasjonsflyging på Duxford 4. juni.

- Pilotene handlet raskt og resolutt, avbrøt formasjonen og landet flyet, skrev Dakota Norway på sine nettsider. Der kom det også frem at flyet ville bli stående på bakken en stund.

Nå kommer det endelig en gladmelding fra foreningen Dakota Norway: En ny motor er på vei fra California til Duxford.

- Det har tatt tid å organisere motorkjøpet, blant annet fordi Stiftelsen Dakota Norway må omdisponere penger vi har i et hangarfond, for å kunne betale motoren. Dette fondet kan ikke uten videre oppløses, og ferietid og ventetid i bank og hos myndigheter at ført til at dette så ut til å kunne ta en viss tid å ordne, skriver foreningen på sine nettsider.

Hjelp av "gode venner" 

Ved hjelp av det Dakota Norway beskriver som "gode venner blant våre medlemmer", som har gitt stiftelsen kortsiktige lån på flere hundre tusen kroner, har det likevel lyktes å få kjøpt en ny motor før de fastlåste pengene ble frigitt. 

Foreningen håper nå at motorskiftet skal skje raskt. Går alt etter planen kan det være at Dak'en rekker noen turer i norsk luftrom før sesongen er over. 

Det er ikke første gang flymaskinen rammes av motortrøbbel. I august i fjor måtte foreningen kansellere all planlagt flyging etter at de fikk tekniske problemer med det som var en ny motor, som ble installert samme år. 

Under utklatring fra Torp måtte pilotene stenge ned den ene motoren. Lufttrafikktjenesten ble rutinemessig varslet og flyet returnerte trygt til Torp.

Dakota Norway har nå opprettet et eget motorfond, i håp om å få bygget opp en reserve for å ha i beredskap ved eventuelle nye motorproblemer i fremtiden.

Powered by Labrador CMS